ŠVAJCARCI U PANICI: Šaćiriju i Džaki preti žestoka kazna!

Autor:

Sport

24.06.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka mogli bi da budu suspendovani na dve utakmice i novčano kažnjeni zbog provokacija na meču sa Srbijom u drugom kolu SP u Rusiji, prenosi BBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šaćiri i Džaka slave pobedu protiv Srbije

Švajcarska je na SP pobedila Srbiju 2:1, a Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su golove slavili slavili golove "albanskim orlom".

BBC prenosi da su dvojica igrača ukrstili ruke na grudima i prstima pokazivali let orla, što obično čine zagovornici ideje o tzv. "velikoj Albaniji".-

Kako navodi BBC, svetska fudbalska federacija istražuje da li su te gestikulacije bile provokacija ili ne.

- U članu 54 Disciplinskog pravilnika, navodi se da svako ko provocira publiku na utakmici mora da bude kažnjen sa dve utakmice neigranja i najmanje sa 5.000 švajcarskih franaka - navodi britanski javni servis.

BBC zaključuje da je sada na FIFA da odluči da li je ovaj gest bio provokacija, i da će u tome imati pomoć eksperata.

Glavni detalj rasprave stručnih lica biće da li ponašanje Džake i Šaćirija predstavlja samo podsećanje na dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije ili je u pitanju podrška tzv. "Velikoj Albaniji".

Britanski mediji podsećaju da je ovaj simbol asocijacija na tzv. "Veliku Albaniju", ideju koja ugrožava delove teritorija Makedonije, Srbije, Grčke.

- Ako se desi ovaj scenario, Džaka i Šaćiri propustiće meč sa Kostarikom, i prvi meč u nokaut fazi, ako Švajvarska prođe dalje - zaključuje BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading