ENGLEZI ĆE BITI PRVACI SVETA!

Autor: Danijel Kokanović

Sport

30.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi svim srcem navijaju da se ponovi 1966. godina i da po drugi put postanu prvaci sveta! Za takav optimizam možda nemaju logičko opravdanje na fudbalskom terenu, ali kao stari dobri tradicionalisti veruju da će se ludačka istorija ponoviti i da bi posle više od pet decenija mogli da prigrle Zlatnu boginju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

A šta se desilo te famozne 1966, kada su bili domaćini Mundijala i na krilima čuvenog fantomskog gola Džefa Hersta savladali Nemce u finalu sa 4:2? Real Madrid je pokorio Evropu, Barnli je učestvovao u evrokupovima, a Čelsi završio kao peti u domaćem šampionatu. Ove 2018. godine usledio je identičan razvoj događaja. Madriđani su u finalu Lige šampiona savladali Liverpul sa 3:1, Barnli je igrao sezonu iz snova, dok su londonski "plavci" kao branioci trofeja u Premijer ligi imali sezonu za zaborav.

FINALE U BRISELU

A 52 godine ranije Real Madrid je po šesti put postao najbolji klub Evrope savladavši u čuvenom finalu u Briselu Partizan sa 2:1, posle velikog preokreta. Čelsi je te godine bio peti i u to doba to se najverovatnije smatralo uspehom na Stamford bridžu. Barnli je u svom tek drugom učešću u kontinentalnim takmičenjima dogurao do četvrtfinala Kupa sajamskih gradova (preteča Kupa UEFA, pa Lige Evrope). Na novi izlazak u Evropu čekali su do 2018. Možda će se tako posrećiti i Gordom Albionu.

U prilog tome govori i činjenica da je i Mančester siti te 1966, baš kao i ove 2018, mogao da se pohvali osvojenim prvim mestom. Doduše, u tadašnjoj drugoj diviziji (drugoj ligi), a sada su "građani" osvojili Premijer ligu. Zbog svega navedenog Englezi veruju u čuda, a prva prepreka na putu ka ponavljanju istorije dolazi im u vidu razigrane Kolumbije, koja ih čeka već u osmini finala. Hari Kejn i drugovi odabrali su teži put na prvoj prepreci porazom od Belgije, da bi kasnije mogli da se nađu u lakšem delu žreba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

MEČ DECENIJE

- Ovo je bio dobar test za nas. Želimo da pobeđujemo, tako da nismo srećni što smo utakmicu završili poraženi. Ali, imali smo dvostruke ciljeve. Sledi utakmica koja će biti najveća u ovoj deceniji za nas - poručio je selektor Engleske Geret Sautgejt.

U uspeh Engleza veruju i njihovi bukmejkeri, koji su ih uz Belgiju proglasili za trećeg favorita na Mundijalu sa kvotom 8,00. Ispred su samo Brazil (4,50) i Španija (5,50).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading