Ronaldo sa Mesijem putuje kući: KAVANI IZBACIO PRVAKA EVROPE!

Autor:

Sport

30.06.2018

19:52 >> 18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Urugvaja drugi su četvrtfinalisti ovogodišnjeg Mundijala, pošto su sa 2:1 savladali Portugalce zahvaljujući dvostrukom strelcu Edinsonu Kavaniju. Ovo znači da smo u istom danu ostali bez dve glavne zvezde svetskog fudbala Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kavani proslavlja drugi gol protiv Portugalaca

Kavani je već u 7. minutu iz prve ozbiljnije akcije doveo svoj tim do vođstva pošto je krunisao sjajnu akciju sa Luisom Suarezom pogotkom glavom.

Nakon vođstva su se Urugvajci više orijentisali na čuvanje poseda i da što više umrtve igre na terenu stadona u Sočiju i to im je dosta dobro polazilo za nogom, pošto Portugalci nisu uspeli u prvom delu igre da stvore iole ozbiljniju priliku za gol. „Urusi“ su mogli da postinu i drugi pogodak, Godinov šut glavom je prošao blizu gola.

U drugom delu su Portugalci dominirali na terenu, Pepe je nakon prave opsade gola uspeo da glavom jednu loptu iz kornera sprovede u mrežu za 1:1.

Ipak, Kavani je ponovo rastužio Ronalda i drugove pošto je munjevitu kontru u 62. minutu završio maestralnom „kiflom“ sa 17 metara za novu prednost južnoameričke selekcije za 2:1.

Iako je ostalo dosta do kraja susreta i pored većeg poseda lopte Portugalaca promena rezultata nije bilo. Urugvajci su stali u blok, branili se i čekali da se Portugalci umore kako bi pao njihov ritam i intenzitet napada. Urugvajci su sve teže odolevali napadima protivnika, ali do kraja nisu još jednom poklekli i osigurali su veliki uspeh za svoju zemlju.

Na kraju su proslavili prolaz u 1/4-finale gde će ih sačekati selekcija Francuske, koja je ranije tokom dana izbacila Argentince pobedom od 4:3.

TOK MEČA:

KRAJ !! Urugvaj je pobedio 2:1 i prošao među osam najboljih selekcija sveta!

90. minut - Ističe 90 minuta igre na stadionu "Fišt" u Sočiju, Urugvaj deli četiri minuta od plasmana među osam najboljih selekcija sveta!

87. minut - Pritisak Portugalaca se okončao lošim pokušajem iz daljine Žoao Marija...

83. minut - Odbrana Urugvaja se sve teže nosi sa napadima Portugalaca i dalje je na semaforu 2:1 za "uruse"...

 

 

76. minut - Gereiro oprobava svoj šut nakon odbitka iz kornera, ali je bio prilično neprecizan njegov pokušaj iz solidne pozicije.

70. minut - Bernardo Silva propušta veliku priliku za Portugaliju. Muslera je nakon guranja ispustio loptu, nije bilo faula, ali je Silva prebacio prazan gol!

68. minut - Ponovo Portugalci drže posed i napadaju Urugvaj, ali odoleva južnoamerička selekcija...

 

 

62. minut - GOOOOOL! Edinson Kavani postiže drugi gol na meču i u jeku portugalske ofanzive Urugvajci ponovo dolaze do vođstva! Sjajan gol iz kontre i još lepši udarac Kavanija iz prve sa 17-18 metara!

 

 

60. minut - Portugalci i dalje napadaju Urugvaj, vezali su nekoliko udaraca iz kornera, ali bez ozbiljnije pretnje po gol Fernanda Muslere...

54. minut - GOOOOOL! Pepeov gol glavom nakon kornera donosi Portugalcima izjednačenje! Ovo je prvi pogodak koji na šampionatu primaju Urugvajci, a Portugalcima se isplatio veliki pritisak na startu drugog dela.

 

 

52. minut - Gereiro pokušava sa dvadesetak metara, lopta ide preko gola... Portugalci pritiskaju Urugvaj, ali i dalje ne uspevaju da stvore šansu

46. minut - Počinje odlučujućih 45 minuta u Sočiju, videćemo da li nakon Lea Mesija i Kristijano Ronaldo pakuje kofere nakon osmine finala...

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena. Urugvaj vodi 1:0!

 

 

 

 


45. minut - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

40. minut - Kristijano Ronaldo je nemoćan na meču sa Urugvajcima

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

30. minut - Igra se odvija na sredini terena. Portugalija i dalje ima više od igre, ali Urugvaj i dalje vodi 1:0.

 

 


22. minut - Slobodan udarac za Suareza, a Rui Patrisio je nekako uspeo da zaustavi njegov udarac. 

 

 

 


18. minut - Portugalci imaju više od igre, ali nema promene rezultata. 

 

 

 

12. minut - Portugalci igraju ofanzivnije posle primljenog gola

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

7. minut - GOLLLL!! Urugvaj vodi golom Suareza

 

 


2. minut - Prva šansa na utakmici. Bernardo Silva je šutirao glavom preko gola.

1. minut - Počeo je susret između Portugalije i Urugvaja...
 

 

 

 

 

 

 

19.50 - OVDE pročitajte očekivanja selektora Portugalije pred meč protiv Urugvaja...

19.50 - Pobednik ovog meča će se u 1/4-finalu SP-a sastati sa Francuskom koja je slavila protiv Argentine rezultatom 4:3...

19.45 - Susret između Urugvaja i Portugalije uskoro počinje, poznati su sastavi koji će istrčati na teren uskoro...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading