Sampaoli: Frustriran san! Dešan: To je taj karakter!

Autor:

Sport

30.06.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli izjavio je da njegov tim nije ispunio ono što je planirao na SP u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sampaoli na meču sa Francuskom

Argentina je poražena od Francuske 4:3 u osmini finala SP.

- Adaptirali smo se na situaciju na terenu, više nego što je bila naša ideja da počnemo utakmicu onako kako smo je počeli. Želeli smo pobedu, došli u situaciju i da vodimo i na kraju je ovaj poraz jako bolan. Nismo ispunili ono što smo planirali na Mundijalu. Žao mi je, frustriran sam - rekao je Sampaoli.

Lionel Mesi je na ovom šampionatu postigao jedan gol.

- Imamo najboljeg igrača na planeti, pokušali smo da timski učinimo da Mesi dođe do briljantnih momenata. Probali smo mnogo sistema, sve za Mesija. Nekada smo uspevali, nekada ne... Igrači su se borili do kraja, dali sve što su imali i hvala im na svemu što su uradili u Rusiji - dodao je Sampaoli.

Selektor Francuske Didije Dešan blistao je od sreće.

- Odgovorili smo kako teba, pokazali smo karakter, a nije bilo lako. Meč je bio turbulentan - vodili smo, pa primili gol koji nismo očekivali, a onda smo i bili u minusu. To nas nije poremetilo, nastavili smo da se borimo, jer to je naš mentalitet. Ja odgovaram za ovu grupu momaka koji su sjajni, presrećan sam što su iz ovog meča izašli kao pobednici. U meču osmine finala je ulog ogroman, rizikovali smo da meseci priprema padnu u vodu. Ali, bili smo pravi, ovo je moralo ovako da se završi - rekao je Dešan.

On je istakao da mu je svašta prolazilo kroz glavu tokom utakmice.

- Ponašao sam se kao da mi je ovo prvi meč u igračkoj karijeri. Nije bilo straha ni od čega, već znate da nije kraj dok sudija ne kaže da je tako. Drugi gol Argentine nismo smeli da dozvolimo, ali sam znao da ćemo se vratiti. Znao sam da smo spremni da se borimo do kraja, srećom sve se završilo kako treba -istakao je Dešan.

Mediji upoređuju Kilijana Mbapea sa Brazilcem Ronaldom...

- Ronaldo je bio veoma, veoma brz, ali mislim da je Kilijan još brži. Nije zahvalno porediti, jer pričamo o šampionu i mladiću koji ima ogroman potencijal da bude šampion. Ima samo 19 godina i pred njim je karijera - zaključio je francuski selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading