Markez ušao u istoriju Mundijala - Srbin doprineo tome

Autor:

Sport

02.07.2018

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksikanac Rafael Markez je ušao u istoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa Markez

Legendarni Meksikanac će tako PETI PUT na svetskim prvenstvima nositi kapitensku traku što nikada nikome nije uspelo u istoriji. Zapravo, niko to nije uradio ni četiri puta.

Ovaj veteran (napunio 39 godina u februaru) je odigrao čak 144 meča za svoj državni tim, a zanimljivo je da je prvi poziv dobio sasvim slučajno!

Legendarni srpski trener Velibor "Bora" Milutinović pozvao ga je da debituje 1997. godine u prijateljskom meču protiv Ekvadora - i to greškom. Želeo je da pozove njegovog saigrača iz Atlasa Sezara Markeza, ali su Meksikanci umesto njega pozvali prezimenjaka - Rafu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Markez

Markez je na tom meču proveo pola sata i potom ga selektori Meksika nisu pozivali tačno dve godine, da bi dobrim partijama i u Evropi postao "zid" odbrane.

Sjajni defanzivni vezni/štoper je na svetskim prvenstvima odigrao već 18 utakmica i postigao tri gola, a videćemo da li će biti srečan za Meksikance i protiv velikog favorita Brazila.


Videćemo da li će mu ovo ujedno biti i poslednja utakmica u karijeri...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading