Problemi pred osminu finala: ŠVEĐANI I ŠVAJCARCI DESETKOVANI PRED MEĐUSOBNI DUEL!

Autor:

Sport

03.07.2018

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret osmine finala Mundijala između Švajcarske i Švedske možda neće biti najkvalitetniji, ali će svakako biti jedan od najneizvesnijih u ovoj fazi turnira. Ipak, obe ekipe imaju kadrovskih problema pred ovu, za njih, možda i istorijsku utakmicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šveđani bili sjajni u teškoj grupi

"Vikinzi" ne mogu da računaju na sjajnog vezistu Sebastijana Larsona, dok bi kapiten Andreas Grankvist mogao da bude dekoncentrisan dok čeka vesti od kuće gde mu se žena porađa. 

Švajcarci će sa druge strane imati veliku rupu u odbrani, pošto njihovi standardni prvotimci Lihtštajner i Šer neće moći da izađu na teren zbog suspenzije zbog kartona.

Oba tima imaju i motiv više pred međusobni duel, pošto Šveđani pune 24 godine nisu postigli gol u nokaut-fazi Mundijala, dok je kod Švajcarske isti sluačaj, samo što oni "poste" još od 1954. godine!

Švajcarci u meč ulaze kao šesti tim na FIFA rang listi, najbolje plasirana selekcija od svih drugoplasiranih timova iz grupne faze. 

S druge strane, Šveđani su svakako osokoljeni ubedljivom pobedom nad Meksikom od 3:0 u presudnom meču za plasman u osminu finala, što im je bila najubedljivija pobeda na SP još od 1994. i SAD gde su na kraju bili treći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading