JAPAN TRAŽI SELEKTORA: Napravio je čudo, pa otišao...

Autor: Tanjug

Sport

05.07.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske selekcije Japana Akira Nišino odlučio je da napusti funkciju posle istorijskog plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nišinov ugovor ističe krajem meseca i neće produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Japana.

- Radio sam na pretpostavkama da ću završiti posao posle Mundijala - rekao je Nišino po dolasku u Tokio, a prenosi Rojters.

Nišino je preuzeo reprezentaciju u aprilu i to nakon iznenađujućeg otkaza Vahidu Halihodžiću, a onda je na Mundijalu pobedio Kolumbiju (2:1), remizirao sa Senegalom (2:2) i izgubio od Poljske (1:0), što je bilo dovoljno za prolaz iz grupe.

Japan je imao veliku šansu da napravi senzaciju i eliminiše Belgiju u osmini finala, vodio je 2:0 sve do poslednjih 25 minuta kada je protivnik okrenuo rezultat na 2:3. 

Nišinov naslednik biće poznat do kraja meseca.

Posle Svetskog prvenstva selektore su promenili još Egipat (Ektor Kuper), Poljska (Adam Navalka), Peru (Antonio Gareka), Kostarika (Oskar Ramirez), Australija (Bert van Marvajk), a očekuju se i otkaz u Argentini (Horhe Sampaoli).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading