Fudbal se vraća kući - ENGLESKI SNOVI O "BOGINJI" POSTALI REALNOST!

Autor:

Sport

07.07.2018

15:49 >> 14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijački poklič “Fudbal se vraća kući” aktuelan je opet ovih dana u Engleskoj, pošto su fudbaleri ove zemlje obezbedili plasman u polufinale Svetskog prvenstva, prvi put nakon 28 godina. U četvrtfinalu su savladali Šveđane sa 2:0 golovima Megvajera u 30. i Dele Alija u 59. minutu, oba puta nakon odličnih udaraca glavom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Englezi proslavljaju pogodak protiv Šveđana

Doživeli su Englezi veliki broj razočaranja na prethodnim velikim fudbalskim smotrama, a sada kada su imali možda i najmanja očekivanja su se domogli mesta u polufinalu Svetskog prvenstva!

"Gordi albion" je u četvrtfinalu rutinski savladao Švedsku rezultatom 2:0 i sasvim zasluženo su se našli u završnim borbama za trofej u Rusiji!

Počelo je dosta tvrdo na obe strane, Šveđani su prepustili inicijativu i posed Englezima, ali ozbiljnijih prilika nije bilo do 30. minuta kada je štoper Hari Megvajer odlično odreagovao na centaršut iz kornera Janga i glavom sproveo loptu u mrežu Olsona za 1:0!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sterling je mogao da duplira vođstvo pre odlaska na odmor, ali je umesto da proigra Alija, ili Kejna rešio da sam završava akciju i tako sve upropasti.

Šveđani su pokušali da dođu do poravnanja rezultata, Berg i Klason su imali dve velike šanse da poravnaju rezultat, ali je Pikford sa dve panterske reakcije pokazao da je jedan od najboljih golmana na ovom turniru.

U 59. minutu je Dele Ali opet rastužio "vikinge", pošto je nakon centaršuta Lingarda kao na tacni čekao loptu na suprotnoj stativi potpuno sam i lagano duplirao vođstvo za ekstazu engleskih fanova na tribinama "Kosmos arene" u Samari!

 

 

U nastavku su Sterling, ali i Megvajer mogli da postignu još jedan gol i tako demoliraju protivnika, ali promene rezultata nije bilo. Englezi su odigrali možda i najbolji meč na ovom prvenstvu, dok su Šveđani pokazali da i pored velike borbenosti ipak nemaju dovoljno igračkog kvaliteta kako bi obezbedili senzacionalan prolaz u polufinale Svetskog prvenstva.

Engleska će u borbi za finale 11. jula od 20 časova igrati protiv pobednika meča Rusija - Hrvatska u Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

TOK MEČA:

93. minut - Kraj utakmice! Engleska - Švedska 2:0 (1:0)!

90. minut - Faul Megvajera nad Grankvistom na ivici šesnaesterca, biće to slobodan udarac. U nastavku je Forsberg uputio vrlo neprecizan udarac ka golu Pikforda...

87. minut - Navijači Engleske na tribinama u Samari sve su glasniji, njihova ekipa je pred velikim uspehom i prolazom u polufinalnu utakmicu Mundijala. Oni će se tamo naći prvi put nakon 28 godina i turnira u Italiji 1990. godine.

78. minut - Dobar napad Engleske i solidan centaršut Tripijea pred kazneni prostor nije uspeo u mrežu da sprovede Sterling... Loša reakcija fudbalera Mančester sitija ovom prilikom.

77. minut - Strelac drugog pogotka za Englesku Dele Ali napušta teren, a utakmicu nastavlja Fabijan Delf...

72. minut - Berg je propustio i drugu veliku priliku na ovom meču za Šveđane, ali je sa nekoliko metara njegov šut Pikford "izvadio" ispod prečke i skrenuo u korner!

 

 

 

66. minut -  Centarhalf Megvajer je mogao da se opet upiše u listu strelaca, ali je sa nekoliko metara prebacio gol Šveđana i tako propustio priliku da sve reši na "Kosmos areni" u Samari!

62. minut - Kakva prilika za Šveđane! Klasenov šut po zemlji sa desetak metara je odlično zaustavio Pikford ponovo!

59. minut - GOOOOOOL! Engleska vodi 2:0 pogotkom Dele Alija nakon sjajne akcije!! Ovo je bila i više nego dobar centaršut Lingarda na suprotnu stativu gde se omaleni vezista Totenhema samo poklonio i duplirao vođstvo!

 

 

Engleski navijači su burno, kao po običaju proslavili vodeći gol na ovom susretu. Reč je fanovima iz Londona...

 

 

54. minut - Nakon pravog glavometa u kaznenom prostoru Švedske i povratne lopte Megvajera, jedan od igrača "vikinga" izbacuje loptu pred samim golom Olsona!

47. minut - Najbolja i verovatno jedina prilika do sada na meču za Švedsku došla je preko Berga glavom, ali je Pikford krajnjim naporom zaustavio!

 

 

Ovako je izgledao trenutak kada su Englezi poveli iz nešto drugačije perspektive...

 

 

46. minut - Počinje drugi deo igre u Samari, Englezi su bili bolji u prvih 45 minuta, ali daleko od toga da je ovaj meč rešen...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Veliki broj karata za četvrtfinalni sudar Engleske i Švedske ostao je neprodat zbog logističkih problema sa kojima su bili suočeni navijači ove dve reprezentacije, pišu britanski Gardijan i švedski Aftonbladet. Švedski dnevnik broj neprodatih karata procenjuje na oko 10.000, dok Gardijan navodi da je zbog velikog broja praznih mesta atmosfera na stadionu "prilično tanka". Britanski list navodi i da su Rusi izostali sa ovog meča jer utakmica njihove reprezentacije protiv Hrvatske počinje nedugo posle okončanja duela Švedska - Engleska, posebno ukoliko pobednika budu odlučivali jedanaesterci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

 

 

 

45. minut - Kakva šansa za Sterlinga, ostaje 1:0 za Engleze.

41. minut - Golman Engleske Pikford nije imao posla u dosadašnjem toku meča. Šveđani bezopasni.

38. minut - Ovako se za Engleze navija u Brajtonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

30. minut - GOLLLL!!! Engleska vodi! Megvajer posle kornera skače na deset, 11 metara i glavom pogađa donji desni ugao Olsenovog gola

 

 

 



25. minut - I dalje bez golova u Samari.

 

23. minut - Englezi su tražili penal pošto je Rahim Sterling pogodio Emila Forsberga u ruku. Ruka je bila uz telo, a Kujpers je odmah pokazao da se igra nastavi. Posle kraće konsultacije sa VAR sobom, ta odluka je potvrđena.
 

19. minut - Šansa za Englesku. Kejn je sa oko 20 metara šutirao pored gola.

11. minut - Igra se odvija na sredini terena.

1. minut - Utakmica je počela!

 

 

 

 

 

 

15.50 - Sve je spremno za početak utakmice.

 


 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading