OGLASIO SE I VAN BASTEN: Sa Putinom sam pričao samo o fudbalu

Autor:

Sport

12.07.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Holanđanin Marko van Basten odbacio je kritike nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekavši da je sa njim razgovarao samo o fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Van Basten sa delegacijom FIFA u poseti Putinu

Van Bastena su kritikovale porodice poginulih u padu putničkog aviona malezijske aviokompanije, u julu 2014. godine, nakon što je u maju holandska vlada saopštila da je Rusija pravno odgovorna za rušenje aviona na letu MH17, koji je pao iznad Ukrajine. Poginulo je svih 298 ljudi, od kojih 196 Holanđana.

Putin je krajem maja oštro odbacio tvrdnje Holandije, Australije i drugih zemalja koje su Rusiju okrivile za obaranje aviona.

Van Basten je tokom Mundijala posetio Kremlj sa delegacijom FIFA.

- Razgovarali smo samo o fudbalu i o turniru. Svestan sam činjenice da mnogo porodica u Holandiji ima problem sa time što se dogodilo, ali to je druga stvar. Pozvan sam da dođem ovde i da razgovaram o fudbalu - rekao je Van Basten.

Upitan da li je pomogao u popravljanju ugleda ruskog predsednika, Van Basten je odgovorio:

- Ne pomažem mu. Sa njim sam razgovarao samo o fudbalu. Ništa više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading