Francuz Varan je ČOVEK-TROFEJ

Autor:

Sport

21.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za neke ljude kažu da su rođeni pod srećnom zvezdom, a za mnoge stvari u životu da nisu slučajne. Šta je od svega istina u neobičnom slučaju Rafaela Varana (25) neka prosude samo fudbalski navijači, ali jedno je sigurno - taj Francuz nikada ne gubi finale! Štoper "trikolora" mogao bi već danas da stavi tačku na fudbalsku karijeru i da kaže da se povukao kao jedan od najvećih pobednika u istoriji najpopularnijeg sporta na planeti, ali nema potrebe jer ga očekuje još najmanje decenija na vrhunskom nivou.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

DOMINACIJA U MADRIDU

Varanu je finale protiv Hrvatske na Mundijalu u Rusiji (4:2) bilo jubilarno 10. u karijeri, kada se u obzir uzmu dvoboji za trofej u kojima se igra jedna utakmica (bez revanša), a ostvario je svih 10 trijumfa! Sa 25 godina u svom CV ima 16 trofeja, mahom zbog dominacije Reala. Četiri puta sa Madriđanima bio je prvak Evrope, tri puta klupski prvak sveta, osvojio je isto toliko Superkupova Evrope, dva puta je bio šampion Španije, dvaput osvajao Superkup te zemlje i jednom Kup kralja. Kruna je došla na nedavno završenom Mundijalu, kada je doprineo da Francuska drugi put u istoriji bude prvak sveta.

- Šta da vam kažem, Usman Dembele mi je rekao da sam prešao fudbalsku igricu. Kompletirao sam fudbal. Istina je da sam imao fenomenalnu sezonu. Sve što sam iskusio je neverovatno, fantastično. Moja karijera je počela spektakularno - rekao je Varan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

SREĆA U NESREĆI

Defanzivac "kraljevskog kluba" ubo je suštinu, njegova karijera tek je počela. Ali perfektan skor u finalima ne bi ostvario da nije imao sreće u nesreći, ako tako može da se kaže. Naime, kada je Real 2013. izgubio finale Kupa kralja protiv Atletika (1:2), Varana nije bilo u ekipi koju je s klupe predvodio Žoze Murinjo. Povredio se nedelju dana ranije u duelu sa Espanjolom.

Tri godine kasnije Francuska je bila domaćin Evropskog šampionata (2016). "Trikolori" su šokantno poraženi u finalu od Portugala pogotkom anonimnog Edera, a Varan nije morao da deli tugu sa saigračima. Propustio je šampionat zbog povrede butine. Jedno je sigurno - kada igrate finale, Varan je čovek kog ćete poželeti u vašem timu.

 

SVI TROFEJI RAFAELA VARANA

4 Lige šampiona

3 Klupska SP

3 Superkupa Evrope

2 Primere

2 Superkupa Španije

1 Kup kralja

1 Svetsko prvenstvo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading