NAZIRE SE KRAJ VLADAVINE "VELIKE" TROJKE: Đoković prognozirao revolucionarne promene u tenisu!

Autor:

Sport

19.11.2018

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako se nazire kraj dominacije "velike" trojke, kraj 2018. i porazi Đokovića od Karena Hačanova i Parizu i Aleksandra Zvereva u Londonu pokazuju da nova generacija polako hvata priključak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Aleksandar Zverev

- Nova generacija tenisera je donela snagu u igri, posebno u servisu. Zverev, Ćorić, Hačanov su sjajni serveri. Fizički su takođe snažni. Sazreli su, mislim da su hitriji od moje generacije. Ali im treba više vremena od nas da se mentalno i emocionalno razviju- rekao je Đoković. 

Od 2006. Gren slem titule su osvajali samo Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Huan Martin del Potro, Endi Mari i Marin Čilić.

- Mi smo dominirali poslednjih deset godina na grend slemovima. Nije lako novoj generaciji da se probije. Ali to će se dogoditi. Jedan od njih će osvojiti Slem. Mislim da je dobro za naš sport što se pojavljuju nova lica. Igrači kao što je Cicipas, koji je osvojio Next Gen turnir i ove što sam već pomenuo- rekao je svetski reket broj 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pomenuti turnir najmlađih tenisera iz vrha ATP liste u Milanu predstavlja i eksperimentalnu bazu za IFT kada su u pitanju nova pravila. 


- Mislim da se krećemo u pravom smeru jer moramo da privučemo novu generaciju našem sportu. Potrebne su nam promene- zaključio je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading