ĐOKOVIĆ JE SILA OSVOJIĆE BAR 21 GREND SLEM

Autor:

Sport

20.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) je definitivno obeležio upravo završenu sezonu, koju će okončati na prvoj poziciji sa četiri osvojena pehar (Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj) i povratkom na prvu poziciju sa čak 9.045 bodova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iako je doživeo poraze na dva poslednja mastersa u Londonu i Parizu, Srbin je najavio da tek sledi period njegove dominacije, uveren je bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović (52) u razgovoru za Srpski telegraf.

- Nole je sila nebeska. Najkonstantniji teniser na svetu igra sa ogromnim samopouzdanjem, fizički je besprekorno spreman i ono što je najvažnije - gladan je pobeda. Ponovo ima taj žar u očima kada je na terenu i ubeđen sam da će njegova dominacija dugo trajati. Kako vreme bude odmicalo, Đoković će povećavati bodovnu prednost u odnosu na najveće rivale Rodžera Federera i Rafela Nadala, a isto tako prestići će Švajcarca po broju grend slem pehara. Ako bude igrao još šest godina, Novak će imati na raspolaganju 24 turnira iz velike "četvorke" i zar neko sumnja da neće uzeti makar sedam pehara i na taj način preteći Federera, koji trenutno ima 20 grend slem titula - ističe za naš list Obradović, koji je u Novakovu karijeru uključen od njegove desete godine.

RepublikaFoto: Starsport

Iskusni trener smatra da je Srbin, koji trenutno ima 14 grend slem titula, taktički usavršio svoju igru.

- Deluje da, ako Đoković odigra na svom najvišem nivou, nema tog igrača koji može da mu parira. Rodžer je na zalasku karijere, a Španac ima česte probleme sa povredama i ne vidim kako mogu da ga ugroze - zaključio je Obradović.

 

Zverev opčinjen Noletom, samo o njemu pričao

Naturalizovani Nemac Aleksander Zverev (21) na ceremoniji dodele pehara posle trijumfa nad Đokovićem u finalu završnog Mastersa sezone u londonskoj O2 Areni (6:4, 6:3) bio je bukvalno opčinjen srpskim asom, tako da je više o njemu govorio nego o svom uspehu, što dosad nije viđeno u istoriji tenisa.

- Zaista ne mogu sebi da objasnim da sam pobedio. Verovatno niko nikada nije igrao kao što si ti u drugom delu sezone. Sjajan si igrač, ali i sjajan čovek. Čestitam tebi i tvom timu na svemu što ste postigli u ovoj godini - obratio se mladi teniser Novaku sa ogromnim divljenjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading