Đoković neće da igra Dejvis Kup: POZVAO IGRAČE NA ŠTRAJK

Autor:

Sport

24.11.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković pozvao je ostale tenisere da bojkotuju pravilo prema kome je neophodno da igraju Dejvis kup kako bi branili boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama, tvrdi Fredrik Rosengren, trener Kajla Edmunda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Francuska i Hrvatska igraju poslednje finale Dejvis kupa po starom sistemu. Od naredne godine, 18 reprezentacija učestvovaće u elitnoj trci, a šampion će biti poznat posle završnog turnira, koji će se odigrati od 18. do 24. novembra u Madridu.

- Dejvis kup je mrtav. Nisam čuo da je ijedan igrač rekao nešto dobro o novom formatu. Mislite da će Đoković i Federer igrati? To je glupost - kazao je trener najboljeg britanskog tenisera.

- Kajl je primio mejl... Možda to nema veze sa Dejvis kupom, ali Kajl je primio mejl od Đokovića prošle nedelje. ITF ima pravilo prema kome igrač mora da igra u dva susreta Dejvis kupa u godini, kako bi mogao da predstavlja svoju državu na Olimpijskim igrama. Đoković je pozvao igrače da bojkotuju to pravilo, što znači da ne želi da igra Dejvis Kup.

Đoković je inače predsednik Saveta igrača ATP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading