NADAL: Novak - jedan od najvećih rivala kog je teško pobediti

Autor:

Sport

20.12.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi teniser sveta Rafael Nadal polako se sprema za novu sezonu u kojoj će mu, kako i sam priznaje, najveći protivnik biti Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Novak je u oktobru smenio na čelu ATP liste španskog tenisera, koji je poslednji deo sezone propustio zbog povrede, ali sada je sve u najboljem redu.

Španac je spreman da uskoro zaigra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, "Mubadala teniski šampionat", gde će igrati i Novak Đoković.

- Novak je još jednom dokazao koliko može da bude težak protivnik. Uspeo je u 2018. da se vrati na vrh i jako je teško igrati, a još teže pobediti ga. Naši mečevi su uvek puni intenziteta, on je teniser koji sjajno pokriva teren i uglove. Definitivno, jedan je od najvećih rivala koje sam imao do sada - rekao je Nadal. 

 

Teniser iz Manakora je analizirajući proteklu sezonu rekao kako je ona bila "veoma uspešna", pre svega jer je u njoj uspeo da osvoji 11. titulu na Rolan Garosu, što mu je bio 17. Grend slem trofej u karijeri. 

- Rolan Garos je najvažniji turnir u mojoj karijeri. To što sam uspeo po 11. put da slavim tamo mi mnogo znači. Volim da igram u Parizu i oduvek sam imao osećaj da je igrati na tom turniru nešto posebno - izjavio je Nadal. 


Nada se da će u 2019. imati više sreće kada je reč o zdravlju. 

- Verujem da sam imao veoma uspešnu sezonu i pored svih tih povreda. Kada sam bio zdrav postizao sam dobre rezultate. Igrao sam devet turnira i uspeo da sezonu završim kao drugi na svetu - zaključio je španski teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading