Novak četvrti put slavio u Abu Dabiju

Autor:

Sport

29.12.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je napravio sjajan uvod u sezonu pošto je u finalu Mubadala egzibicije u Abu Dabiju savladao Kevina Andersona. Đoković je prikazao odličnu igru za ovo doba godine i došao do svoje četvrte titule na ovoj egzibiciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković i Anderson su siguro počeli meč pa u prva dva gema ni jedan ni drugi nisu osvojili poen na servis protivnika. Prvu brejk loptu u meču imao je Đoković u četvrtom gemu, međutim ostala je neiskorišćena, a to je ujedno bila i jedina prilika za brejk za najboljeg svetskog tenisera u prvom setu.

Novak je u prva četiri servis gema izgubio samo dva poena, ali je pri rezultatu 4:4 Anderson došao do brejk lopte i odmah je iskoristio, da bi u sledećem gemu Južnoafrikanac brejk pretvorio u vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu gotovo preslikana situacija, ali sa drugačijim ishodom. Đoković je ponovo u četvrtom gemu stigao do brejk lopte i ponovo je nije iskoristio, ali za razliku od prvog seta rivalu nije dozvolio nijednu priliku da mu oduzme servis. Strpljivo je čekao svoju sledeću priliku i dočekao je u dvanaestom gemu – došao je do dve vezane prilike, iskoristio prvu i izjednačio na 1:1.

U trećem setu teniseri su već polako počeli da gube snagu, a bolje se snašao Đoković, iako je Anderson na momente prikazivao fenomenalan tenis. U desetom gemu Južnoafrikanac je uspeo da spasi tri meč lopte, u dvanaestom gemu još jednu, ali ukupno petu nije mogao – Đoković je možda najlepši poen ostavio za kraj na oduševljenje navijača na tribinama u Abu Dabiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading