Srbi se bore za polufinale u Dohi: Neće biti lako!

Autor:

Sport

03.01.2019

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović će se ove srede boriti za plasman u polufinale turnira iz Serije 250 u Dohi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svetski reket broj 1

Đoković je savladao Fučovića, a sada ga čeka novi test u vidu Nikoloza Basilašvilija. Do sada su se sastali samo jednom, srpski teniser slavio je u Rimu prošle godine.

- Već sam igrao sa Novakom i zaista se radujem tom okršaju, biće to ponovo vrlo interesantno iskustvo za mene. On igra izuzetno dobro u ovom trenutku- rekao je Gruzijac, koji je u dva seta dobio Rubljova. 

Basilašvili je trenutno 21. na svetu i odlikuje se vrlo agresivnom igrom, a prošle sezone osvojio je titule u Hamburgu i Pekingu.


- Igra gotovo isto kao Fučovič, samo što još jače udara lopticu. Sreli smo se u Rimu prošle godine, bio je to naš jedini duel do sada. Dobro se kreće, dobro riternira. Moraću kvalitetno da se pripremim za taj duel- rekao je Đoković.

Taj duel na programu je oko 15 sati po srednjoevropskom vremenu (od 13.30 sastaju se Vavrinka i Bautista Agut), dok će Dušan Lajović na teren oko 18 sati, posle duela Berdiha i Erbera.

Drugom reketu Srbije rival će biti Marko Čekinato, kojem je Gvido Pelja predao meč bez borbe. Biće im to prvi međusobni okršaj i, uprkos tome što je Italijan na nekim mečevima pokazao da može da igra i na betonu, šljaka ostaje njegova omiljena podloga i to je solidna prilika za Lajovića da napravi zapažen rezultat već na startu 2019. 


Čekinato je trenutno 20. na svetu i u karijeri je osvojio dva trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading