RAT JE NAPRAVIO ZVER OD NOVAKA!

Autor:

Sport

18.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo neviđeno, Noletov najveći kritičar sada je na njegovoj strani. Legendarni teniser, a sada sportski komentator Mats Vilander (54) često je osporavao i potcenjivao Novaka Đokovića (31), ali je na ovogodišnjem Australijan openu podržao prvog tenisera sveta otkrivši zašto je toliko dominantan.

Prvi reket sveta

GOROSTAS NA TERENU

- Fizički ste izvanredni, znam da u bivšoj Jugoslaviji ima mnogo visokih ljudi, evo vam i Zlatan Ibrahimović. Jaki ste, veliki i brzi, prirodno ste stvoreni za sport. Pritom ste odrasli u kulturi rata i nema šanse da ostatak sveta razume kroz šta ste prošli. Novak je rođen malo pre rata, ali njegovi roditelji su odrasli u tome, pa zato deca postaju ratnici sa stavom "grrrr, neću je*eno da izgubim teniski meč - istakao je Vilander u razgovoru za Sport klub u Melburnu.

Šveđanin je, pojašnjavajući svoj stav, uporedio sportiste sa Balkana sa svojim sunarodnicima. Za nas kaže da smo borci, dok su Skandinavci neutralni jer u životu sve već imaju obezbeđeno.

AFROBALKANCI

- Ima nešto čvrsto u vama, jako i što vas čini gladnim uspeha. Određena doza besa i gladi su važni za sportistu. Jedino sa čime bih mogao da vas uporedim su afroamerički sportisti. Oni su sjajni i zbog okruženja u kojem odrastaju jer razmišljaju "bolje da je*eno uspem u sportu jer ne mogu da priuštim sebi koledž, da se izvučem iz ove situacije i pomognem porodici i prijateljima". A pogledajte moju Švedsku, posao je tu, deca imaju sve, škola je plaćena... Život nam je lakši, imamo komfor i nismo toliko gladni uspeha u sportu - dodao je osvajač sedam grend slem titula.

Podrška iz snežnog igloa

Novak Đoković igra po letnjim vrućinama u Melburnu, dok podršku dobija iz zimske Srbije. Tako je jedan navijač na teniskom terenu prekrivenim snegom napravio pravi iglo, okačio srpske zastave uz natpis "Idemo, Nole 007", aludirajući na to da naš teniser juri rekordnu sedmu titulu na Australijan openu.

Čarobni napitak - Ceđeni celer na prazan stomak

Novak godinama praktikuje veganski način ishrane, a sada je otkrio čarobni napitak koji pije svako jutro.

- Topla voda sa limunom i limetom. Zatim celer ubacim u mikser i dobijem čist prirodan đus. To je najbolja stvar za početak dana, i to na prazan stomak za najbolje rezultate. Čisti minerali i soli koji hrane i čiste jetru. Ja pijem čist sok od celera, dok deci dodajem jabuku i krastavac jer tako više vole - otkrio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading