Nišikori se predao posle manje od 50 minuta: Đoković u polufinalu

Autor:

Sport

23.01.2019

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Australijan opena u Melburnu, pošto je njegov rival u četvrtfinalu, Japanac Kei Nišikori predao meč u drugom setu, pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist srpskog tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Sve je trajalo 49 minuta, Japanac nije mogao da se izbori sa bolovima u predelu butnog mišića, pa je morao da se odluči na predaju.

Novak će se u polufinalu sastati sa francuskim predstavnikom Lukom Pujom, koji je rano jutros po našem vremenu eliminisao Miloša Raonića u četiri seta.


Očekivalo se da Nišikori neće imati dovoljno svežine, posle iscrpljujućeg meča u osmini finala protiv Španca Pabla Karenjo-Buste, gde je napravio veliki preokret, ali je na terenu proveo više od pet sati.
Posledice su ostale, povreda butnog mišića zbog čega je Japanac posle prvog seta tražio medicinski tajm-aut, ali je nedugo zatim shvatio da mu to nije pomoglo, pa je morao da se odluči na nepopularan, ali nužan potez u takvoj situaciji.

Posle ovakvog epiloga, Novak protiv Nišikorija vodi sa 16:2 u pobedama, a zanimljivo je da se sa narednim rivalom nikada do sada nije sastajao.

Luka Puj ima 24 godine, a trenutno je na 31. mestu na ATP listi.

 Đoković je Melburnu stigao do 34. Gren slem polufinala u karijeri, a više ih ima samo Rodžer Federer.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading