NOLE OSVAJA MELBURN!

Autor:

Sport

25.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) osvaja Australijan open! To kažu njegovi navijači, ali i statistika dosadašnjih nastupa na prvom grend slemu jer, kad god je prošao u polufinale, Srbin je na kraju podizao pehar.

Tako je bilo u prethodnih šest navrata, a da li će se u nedelju protiv Rafaela Nadala boriti za rekordni sedmi pehar biće poznato nakon današnjeg (9.30, Eurosport 1) duela protiv Lukasa Puja.

OPREZNO U DUEL

Nole i sedam godina mlađi Francuz se do sada nikada nisu sastajali, zbog čega naš as ne zna sa čime će mu se Puj suprotstaviti. Međutim, poučen iskustvom njegovih protivnika, Đoković veruje da će nastaviti put prema 15. grend slemu.

- Jedva čekam meč. Lukas je pobedio Nadala pre nekoliko godina na US openu, ima nekoliko velikih pobeda u karijeri. Očigledno je da se ne plaši izazova, a ovo mu je prvo polufinale. Verujem u pobedu, iako mi neće biti lako. Predstoji nam velika borba jer Puj ima dovoljno samopouzdanja - istakao je Novak, koji se nije osvrtao puno na svoja dostignuća.

RAFINA POHVALA

Zato je o njemu govorio Nadal. Španac je u prvom polufinalu ugasio san Grka Stefanosa Cicipasa za manje od dva sata igre rezultatom 6:2, 6:4, 6:0, a onda sa dosta poštovanja govorio o našem teniseru, koji, s druge strane, nije želeo o njemu posle četvrtfinala protiv Keja Nišikorija.

- Đoković je neverovatan. Sva polufinala su teška i zanimljiva, ali Novak je favorit. Bio je puno puta u ovoj poziciji za razliku od Puja, koji doduše može da pobedi svakog kada igra svoj najbolji tenis - rekao je Rafa o potencijalnim rivalima.

Ako Nole danas slavi, u velikom finalu gledaćemo 53. međusobni duel najvećeg rivalstva belog sporta. Bila bi to repriza jednog od najboljih grend slem mečeva u istoriji, iz kojeg je Srbin izašao kao pobednik posle gotovo šest sati igre.

 

Kvitova i Osaka za titulu

Čehinja Petra Kvitova (28) i Naomi Osaka (21) iz Japana odmeriće snage u borbi za titulu u ženskoj konkurenciji na Australijan openu. Dve teniserke se do sada nisu sastajale, zbog čega je teško reći ko ima veće šanse, da li dvostruka osvajačica Vimbldona ili aktuelna šampionka US opena.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading