MENTALNA SNAGA: Nadal samo Noletu ne može "da uđe u glavu"

Autor:

Sport

26.01.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet tenisa je na nogama... Finale Australijan opena donosi meč između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a Rafin trener Karlos Moja ističe da je pred njegovim pulenom težak izazov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Uvek je izazov igrati sa najboljim riternerom na svetu, verovatno i svih vremena. Rafa se u prošlosti prilagođavao svakom izazovu koji je imao, to ga je teralo da napreduje i zbog toga je sada igrač kakav je. Mečevi sa Rodžerom i Novakom uvek su posebni, iako drugačiji. Rafa obično mentalno ima prednost nad svakim suparnikom, ali to nije slučaj sa Novakom jer je Novak mentalno izuzetno jak. Mečevi kao što je predstojeći svode se na dva-tri-četiri poena, kao što se dogodilo na Vimbldonu. Tada su ti poeni išli na Novakovu stranu, imao je Rafa set lopte u trećem setu, brejk lopte u petom... Ako neki od tih poena sada odu na Nadalovu stranu, imamo šanse za pobedu, ali očekujem tešku bitku - rekao je Moja za "Sport klub".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nadal je odigrao sjajan turni. Od prvo kola je mleo rivale, a pred sam meč pokušao je da pritisak prebaci na Noletovu stranu. Jedno je sigurno, biće ovo sudar teniskih titana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading