Od njega se ovome nismo nadali: Teško da ćemo ovakav hvalospev o Novaku Đokoviću ikada više čuti iz njegovih usta!

Autor:

Sport

28.01.2019

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Nadal, nekadašnji trener i stric Rafaela Nadala, čestitao je Novaku Đokoviću na sjajnoj igri u finalu Australijan opena i fasciniran govorio o spremnosti i neospornom talentu prvog reketa sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi i drugi reket sveta

Španac je priznao da Rafa protiv onakvog Novaka nije mogao ništa. 

- Nema prigovora igri Novaka Đokovića u finalu. Pre mu treba čestitati na nivou tenisa na kom je igrao. Kvalitet koji pokazuje posebno na ovoj podlozi, daje malo mesta za napredak - rekao je Toni Nadal.

Srbin je na svaki udarac Španca imao spreman i perfektan odgovor.

- U mnogo situacija je dobar udarac mog bratanca poslužio kao hrana za viner Srbina. Ne znam da li postoji taktika protiv tako raspoloženog rivala- rekao je Nadal.

Španac kaže da Rafa nije pružio igru kao tokom minulih mečeva u Australiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Od početka smo videli protivnika koji je spreman da napadne i igra vrlo brzo. Tačno da su Rafini udarci bili neprecizniji nego prethodnih dana, ali je tačno i to da je na svaki udarac odgovoreno još boljim udarcem. U mnogo situacija je dobar udarac mog bratanca poslužio kao hrana za viner Srbina. Ne znam da li postoji taktika protiv tako raspoloženog rivala- rekao je Nadal.

On je podsetio i da je Rafa na početku godine odlučio da skraćuje udarce zbog stanja kolena.

- Rafa je tokom turnira pravio više štete servisom, dobro je napadao, igrao je odlučno i brzo. Potrošio je manje vremena na putu do finala, nego u nekim drugim situacijama, što je za njega vrlo važno. Mislim da je rezultat finala dao lažnu sliku o razlici između njega i Đokovića od onoga kolika je ta razlika u stvarnosti. Đoković je dotakao savršenstvo, a Nadal je bio lošiji nego u ostatku turnira - zaključio je stric Rafaela Nadala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading