Srbija u trostrukom finalu, sjajan debi Bojane Jovanovski Petrović na klupi trenera reprezentacije Srbije!

Autor:

Sport

02.02.2019

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina, muška i ženska selekcija do 16 godina plasirale su se u finale kvalifikacija za Vinter kup 2019. Tennis Europe. Srbija je u Grupi A koja se održava u bugarskom Plovdivu.

RepublikaFoto: Promo foto
Mlade teniserke Srbije

Tim Srbije do 14 godina predvođen bivšom Fed kup reprezentativkom Srbije i 32. teniserkom sveta, sada saveznim trenerom Bojanom Jovanovski Petrović zabeležio je dve pobede i obezbedio plasman u finale koje donosi i plasman na završni turnir koji se od 15. do 17. februara održava u češkom Rakovniku. U prvom kolu Srbija je u sastavu: Darija Šuvirdjonkova, Lola Radivojević, Tijana Sretenović savladala tim Turske 2:1, u polufinalu pale su i Holanđanke 3:0.

(Tijana Sretenović - Rose Marije Nijkamp 6:2, 6:0, Lola Radivojević - Isis Louise Van Den Broek 3:6, 1:6, dubl: Tijana Sretenović, Darja Šuvirdjonkova - Nina Kwakman, Rose Marije Nijkamp 6:2, 6:0).

U finalu kvalifikacija Srbija igra protiv pobednika meča Rumunija - Švedska.

Muška selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina plasirala se u finale kvalifikacija za Vinter kup 2019. Tennis Europe. 

Srbija je u Grupi A koja se održava u bugarskoj Varni. Tim Srbije predvođen saveznim trenerom Markom Đokovićem u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović, Luka Jovanović bio je slobodan u prvom kolu, dok su u polufinalu savladali tim Turske 2:0 (Hamad Međedović - Saritas Gobker 6:4, 6:3, Stefan Popović - Stefan Baran Soyler 2:6, 6:1, 6:1). 

Pobedom nad Turskom Srbija je obezbedila plasman u finale koje donosi i plasman na završni turnir koji se od 15. do 17. februara održava u francuskom mestu Ronchin.
U finalu kvalifikacija Srbija igra protiv pobednika meča Velika Britanija - Bugarska.

RepublikaFoto: Promo foto

Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina plasirala se u finale kvalifikacija za Vinter kup 2019. Tennis Europe. 

Srbija je u Grupi B koja se održava u portugalskom mestu Lousada. Tim Srbije predvođen saveznim trenerom Dejanom Marinkovićem zabeležio je dve pobede i 
obezbedio plasman u finale koje donosi i plasman na završni turnir koji se od 15. do 17. februara održava u francuskom mestu Brest. 

U prvom kolu Srbija je u sastavu: Fatma Idrizović, Natalija Senić, Nikol Paleček savladala tim Španije 2:1, u polufinalu pale su i predstavnice domaćina Portugala 2:0
(Natalija Senić - Mariana Campino 6:1, 6:0, Fatma Idrizović - Matilde Jorge 6:3, 7:5)

U finalu kvalifikacija Srbija igra protiv pobednika meča Francuska - Italija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading