Šta je Federer izdvojio kao najvredniju stvar u karijeri?

Autor:

Sport

24.02.2019

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer pokušaće da na turniru u Dubaiju stigne do svoje jubilarne 100. ATP titule u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Nekada prvi igrač sveta biće drugi nosilac u Ujedinjenim Arapskim Emitaratima (za prvog je postavljen Kei Nišikori), a protivnik u prvom kolu biće mu Nemac Filip Kolšajber. Kako je i sam rekao, nema velika očekivanja od turnira, naročito jer ima 37 godina.

- Obično više ne pravim planove unapred i nemam neka naročito očekivanja. Jednostavno igram i želim da dam sve od sebe - kaže Federer. 

Švajcarac ipak ističe da mu prija podrška navijača koga mu pomaže da još uvek ostane fokusiran iskuljučivo na igranje tenisa.

- Iznenađen sam koliko ljudi odvajaju vremena da dođu i podržavaju me, ohrabruju me da nastavim da se borim i da igram. To zaista mnogo cenim. Dirljivo je, zaista. Vole da me gledaju i činim sve da oni budu zadovoljni. Ja sam u toj privilegovanoj poziciji da mogu da ih usrećim svojim mečevima. Kada se jednog dana budem osvrnuo na sve što sam postigao, to će biti jedna od najvrednijih stvari, taj naš poseban odnos - dodao je Rodžer.  

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2,89 miliona evra, a trofej brani Španac Roberto Bautista Agut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading