Federeru samo Srbin u glavi: Novak mi je za petama!

Autor: Blic, Republika

Sport

25.02.2019

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajač 20 Grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer ove nedelje pokušaće da osvoji jubilarni 100. trofeji u karijeri, a u izjavi za "Sportski žurnal" pomenuo je i našeg tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Da, i to već dugo vremena. Nije to ništa novo, samo se dada više priča o tome. Što su podloge sličnije, lakše je nagomilati najveće pehare. Baš kao što sam i ja uspeo. Mislim da je i to bio razlog zašto sam pretekao Samprasa, jer su sada manje razlike između podloga nego u njegovo vreme - kazao je Federer kada su ga pitali da li smatra sa mu je rekord od 20 Grend slem trofeja ugrožen.

 - Nisam očekivao osvajanje tri Gren slema u seriji, ali od nekoga kakav je Novak, uvek se mogu očekivati velike stvari kada se oseća sto odsto spremnim. Pre godinu dana nije bio sto odsto, tek se bio operisao. Ni u Indijan Velsu ni u Majamiju nije to bio onaj Novak na kakvog smo navikli. Mislim da je osvajanje Vimbldona bilo veliki trijumf, naročito mu je pobeda protiv Nadala u polufinalu vratila verovanje da je ponovo kao u najboljim danima. Od tada se ne zaustavlja. Bio je superioran na svim gren slemovima -

 Federer trenutno igra 2. kolo turnira u Abu Dabiju, a šansu da igra protiv Novaka Đokovića dobiće na turniru u  Indijan Velsu koji je na programu od 7. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading