Teniseri nisu jedina pretnja Đokoviću u Indijan Velsu!

Autor:

Sport

06.03.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković na startu Mastersa u Indijan Velsu igraće sa teniserom iz kvalifikacija, ali već u trećem kolu nailazi na nezgodnog Nika Kirjosa. Međutim, klimatski uslovi će prvom reketu sveta verovatno predstavljati problem, uostalom kao i drugim teniserima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket planete

Nik Kirjos je u dva navrata bio neugodan po Đokovića, i to oba puta u 2017. godini. Australijanac je pobedio Novaka u Akapulku 7:6, 7:5, a potom i u Indijan Velsu, 6:4, 7:6.

Doduše, to je bilo u sezoni koja je bila najslabija u Novakovoj karijeri, ali svejedno, jasno je da je teniser iz Kanbere definitivno neugodan za Đokovića. Ipak, Kirjos prethodno mora da pobedi Filipa Kolšrajbera. 


I bivši Top 10 teniser, Amerikanac Bred Gilbert, saglasan je sa ocenama da bi Novak najviše problema mogao da ima sa teniserima poput Kirjosa. 

- Šta je potrebno da bi neko pobedio Novaka u Indijan Velsu? Verovatno jedini koji mogu da ga zaustave su odlični serveri i mladi, nepredvidivi igrači poput Nika Kirijosa- rekao je Gibert. 

On je rekao i da treba obratiti pažnju na uslove pod kojima se igra u Kalifornijskoj pustinji. 

- Definitivno vlažnost vazduha ne igra preteranu ulogu na turniru. Pre će biti da je stvar u velikoj promeni temperature u pustinji. Tako da su tereni mnogo brži kada se igraju dnevni mečevi i kad je toplo, za razliku od večernjih teremina, kada pada temperatura i kad su i tereni sporiji- rekao je Gilbert. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading