Serena bi razbilja Novaka, Rafu i Rodžera

Autor:

Sport

08.03.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serena Vilijams bi pobedila Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, kažu najnoviji statistčki podaci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Serena Vilijams

Prema podacima nove kompanije za statistiku "Big Data Tennis", koja, kako se navodi, ima 80 ili više odsto uspešnosti u predviđanju ishoda teniskih mečeva, Serena Vilijams bi bila dominantna u muškom tenisu.

Ne, ovo nije šala, oni to stvarno tvrde vodeći se motom "brojke (statistika) ne lažu". 

"Big Data Tennis" kaže da Vilijams ima 79,81 odsto šansi da pobedi Nadala, a 62,51 odsto šansi da zabeleži trijumf nad Federerom. Takođe, Serena bi bez problema "počistila" Đokovića, jer joj protiv njega daju 73,72 odsto šansi. 

Prema ovoj intrigantnoj statistici, jedini teniser kojeg Serena ne bi pobedila iz trenutnog Top 10 poretka je Japanac Kei Nišikori. Ova kompanija veruje da bi Nišikori za dlaku izvukao pobedu nad Amerikankom, pa mu daju 50,66 odsto šansi. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serena Vilijams

Podsećamo, Federer i Vilijams su nedavno imali priliku da "ukrste rekete", u miks dublu Hopman kupa, kada su Federer i sunarodnica Belinda Benčić savladali Serenu i njenog partnera Fransesa Tijafoa sa 4:2, 4:3. 

Rodžer je tada, reklo bi se iz kurtoazije, pohvalio Serenin servis. 

- Bio sam nervozan prilikom riterna jer ona ima divan servis koji jednostavno ne možete da pročitate - rekao je tada Federer.

Ipak, postoji začkoljica kada je u pitanju prognoza "Big Data Tennis". Po njihovom mišljenu i "statistici" koju oni vode, Federer ima 68 odsto šansi da pobedi Novaka na meču u dvoranskoj tvrdoj podlozi (npr. O2 arena), iako je Srbin pobedio Švajcarca u poslednjih pet od šest susreta na toj podlozi. 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Da stvar bude još gora, Federer na maltene svakoj podlozi ima veće šanse od Đokovića, ali to nije ni ono što je privuklo najveću pažnju – Rodžeru daju 66,6 odsti šansi da pobedi Rafaela Nadala, "kralja šljake", na klasičnoj, crvenoj šljaci. 

Za kraj vam ostavljamo video koji je postavila ova kompanija na kojem objašnjava zašto bi Serena bila najdominantnija u muškom tenisu, kao i zašto je jedini teniser iz Top 10 kojeg ne bi pobedila Nišikori. 

Posle gledanja videa se može zaključiti da ljudi koji su pokrenuli kompaniju i odobrili ovakve statističke anomalije verovatno nisu odgledali više od tri teniska meča u životu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading