Evo do kada Novak može da vlada na "kredit"

Autor:

Sport

17.03.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Rafaela Nadala da ne igra na mastersu u Majamiju produžila je vladavinu prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Pošto Nadal neće igrati na Floridi, Đoković će biti prvi sigurno do 10. juna, pa makar ne osvojio ni jedan jedini bod do tada!

Srbin ima 10.990 bodova, a Španac 8.725, odnosno 2.265 manje.Rafa prošle sezone nije igrao u Majamiju, u Monte Karlu i Barseloni brani titulu, dok je 180 bodova osvojio u Madridu, a potom je trijumfovao u Rimu.

S druge strane Novak može samo da profirira u nastavku sezone. U Majamiju  brani samo 10 bodova, u Monte Karlu je prošle sezone osvojio 90, u Barseloni je ispao na startu turnira, dok je u Madridu uzeo samo 45 bodova. U Rimu je poražen u polufinalu od Rafaela Nadala. 

Kada se sve to sabere, Novak će sigurno biti 254 nedelje teniski kralj i samo će mu 14 nedelja nedostajati na dostigne Džimija Konorsa na večnoj listi vladara belog sporta.

S obzirom na to da Đoković vrlo malo bodova brani sve do Vimbldona, realno je da na tronu ostane i nakon 10. juna. Ugroženi su rekordi Ivana Lendla (270 nedelja) i Pita Samprasa (286), dok je Rodžer Federer sa 310 sedmica na tronu, još daleko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading