JANKO ODAO PRIZNANJE NOVAKU: Apsolutno najbolji svih vremena

Autor:

Sport

23.03.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Janko Tipsarević blizak je prijatelj sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem i priznaje da je prilično subjektivan u razgovoru o najboljem teniseru svih vremena, ali je naglasio da iskreno misli da su sve žrtve koje je Đoković tokom godina podneo dovoljne da se smatra najboljim.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Janko Tipsarević i Novak Đoković

Tipsarević je nakon sjajne pobede u prvom kolu Majamija nakon velike pauze ipak završio učešće, pošto je u drugoj rundi od njega bio bolji Roberto Bautista-Agut rezultatom 2:0.

- Iskreno mislim da vam jednu stvar mogu reći sa najvećom sigurnošću, a pritom treba da bude jasno da isključujem rezultate Rafaela Nadala isključivo na šljaci, kada se gleda sam vrhunac partija nekog tenisera kroz istoriju, Đoković je na prvom mestu - rekao je Tipsarević.

- Postoje određena dostignuća i rekordi koje Novak tek treba da obori. Verujem da će to biti slučaj ukoliko ga telo posluži, a budući da ima tek 31 godinu, mislim da će se to dogoditi - nastavio je 34-godišnji teniser.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Janko Tipsarević i Novak Đoković

Jankov moto je "nastavi da kopaš". I zaista, Tipsa je jedan od najvećih boraca belog sporta. Vratio se na teren posle sedam operacija, pobedio na nekom ATP turnriu nakon 570 dana.
Ipak, kaže da Đoković savršen primer istrajnosti. Podsećanja radi, prošle sezone Novak je početkom Vimbldona bio van TOP 20 samo četiri meseca kasnije seo je na tron.

- Imate ljude kako što je Novak Đoković, koji ne moraju da se uče kako ispravno da razmišljaju. Znate svi za Novakov intervju kada je imao sedam godina i rekao da želi da bude broj 1. Ne radi se samo o tome šta je Novak rekao, vidite u njegovim očima, da želi da uradi sve da bude broj 1. On je jedan od mojih najboljih prijatelja, i količina žrtve koju podnosi zbog tenisa je neverovatna. Apsolutno zaslužuje da bude makar u jednom momentu najbolji svih vremena.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Janko Tipsarević

Sam Janko je poslednjih godina prošao kroz pakao zbog povreda .

- Povreda mi se dogodila kada sam bio na vrhuncu. Tada sam imao tumor na levoj peti. Uradili smo operaciju, pa se on opet vratio i morali smo opet da uradimo isto. Posle toga, usledile su povrede kolena, kao posledica toga što sam trpeo veće opterećenje na desnoj nozi u pokušaju da zaštitim levo stopalo. Uradili smo dve operacije desnog kolena, i kad sam se vratio na mesto oko 50, stradale su mi obe prepone. Tri operacije sam morao da prođem, dve na levoj i jednom na desnoj preponi. I evo me sad ovde gde sam, nameravam da idem dalje. Bio je ovo ekstremno izazovan izazov za mene i moju porodicu.

Priznao je da je čak razmišljao i o završetku karijere.

- Postojala su dva straha. Prvi je bio kada mi je doktor posle druge operacije tumora rekao da će morati da odstrane gotovo sto odsto dela pete. Da je bilo tako, ne bih mogao ništa da radim, a kamoli da igram tenis. Drugi put sam se uplašio posle druge operacije prepona, da se desilo da i treći put povredim isto mesto, ne bi bilo šanse više da zaigram. Uz istrajnost i taj moto koji imamo i mojoj akademiji, "keep diging", dogodilo se da se ipak vratim takmičenju - kazao je Tipsarević.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Novak, Janko i Vajda

Đoković je u prebogatoj karijeri osvojio 32 ATP titule Masters serije 1000, samo jednu manje od Rafaela Nadala. Takođe u svojoj kolekciji ima 15 Gren slem titula, što je manje jedino od Rodžera Federera (20) i Nadala (17).

Đoković se na turniru u Majamiju plasirao u treće kolo turnira u Majamiju pobedom nad Bernardom Tomićem, a naredni rival biće mu Federiko Delbonis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading