Sećate li se Giljerma Kanjasa? Evo šta Argentinac kaže o legendarnom finalu sa Novakom u Majamiju 2007. godine

Autor:

Sport

25.03.2019

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Giljermo Kanjas odavno ne igra tenis, ali ga se ovdašnji ljubitelji belog sporta sećaju iz finala Mastersa u Majamiju 2007. godine kada ga je Novak pobedio sa 3:0 i tako stigao do prvog značajnijeg trofeja u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Bila je to sjajna nedelja za obojicu tenisera. Đoković je u polufinalu po prvi put uspeo da savlada Rafaela Nadaala, dok je Kanjas, takođe u polufinalu, srušio Federera.

Od tada je prošlo 12 godina, a Kanjas je 2010. otišao u penziju. Kako sam kaže, 1. aprila i finala sa Đokovićem seti se samo kad dođe u Majami.

- To je zaista lepo, posebno sećanje. Ući u finale Majamija i igrati protiv Đokovića, a da sam pre toga pobedio Federera u polufinalu. To mi je bila najbolja godina u karijeri. Ali, to mi je sada tako daleko, kao da je u pitanju drugi život. Kada god dođem ovde, prisetim se svega - rekao je Kanjas.

On je još te daleke 2007. godine znao da Đokovića čeka velika karijera.

- U to vreme Novak je već bio veliki talenat za kojeg se videlo da će biti prvi na svetu kad-tad. A sada je član najbolje trojke u istoriji! On, Nadal i Federer su napravili nešto posebno od našeg sporta, nešto što niko nije mogao da pretpostavi. A ko će biti najbolji svih  remena znaće se tek kada budu završili karijere, sada je izlišno govoriti o tome - zaključuje Kanjas.

 

 

Novak je kasnije osvojio još pet titula u Majamiju, a ove nedelje se bori za sedmi trofej. Ukoliko mu to pođe za rukom izjednačiće se po tome sa svojim bivšim trenerom Andreom Agasijem.

Đoković se u osmini finala sastaje sa Robertom Bautistom Agutom, a taj meč na programu je sutra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading