Hopman kup više ne postoji, Đoković zadovoljan novim takmičenjem!

Autor:

Sport

28.03.2019

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hopman kup odlazi u prošlost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Egzibiciono takmičenje koje se odigrava početkom godine, od naredne sezone više neće postojati.

Teniska asocijacija Australije objavila je da je ukinula ugovor koji je imala sa organizacijom Hopman kupa i da će to takmičenje prestati da postoji posle 31 godine postojanja.

ATP kup će zameniti Hopman kup. Ovo takmičenje će se igrati u tri grada Pertu, Sidneju i Brizbejnu i sastojaće se od 24 tima sačinjenih od tenisera. ATP kup će biti igran u terminu Hopman kupa, početkom januara.

Teniska asocijacija Australije je najavila i potencijalan nastanak ženskog takmičenja nalik ATP Kupu, koje bi trebalo da se odigrava uporedo sa njim, ali realizacija tog plana nije planirana za narednu sezonu.

- Sviđa mi se to što je ATP, to jest teniseri, vlasnik tog takmičenja, kao i što se dobijaju bodovi. Biće to najbolji način da se počne sezone. Više od 90 odsto vremena igramo samo za sebe i nemamo mnogo timskih takmičenja. Ovaj skup će okupiti dosta nacija i za mene lično će biti lepa prilika da predstavljam svoju zemlju- rekao je Novak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading