Azarenka konačno u finalu!

Autor:

Sport

07.04.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u finale turnira u Montereju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktorija Azarenka

To će joj biti prvi meč za titulu posle pune tri godine, a do njega je došla pobedom nad prvom nosiocem, Nemicom Anđelik Kerber, 6:4, 4:6, 6:1.

Azarenka će se u pehar boriti sa bivšom vimbldonskom šampionkom Garbinje Muguruzom, koja je ranije savladala slovačku teniserku Magdalenu Ribarikovu, 6:2, 6:3.

- Nisam imala ovako značajnih pobeda poslednjih nekoliko godina, tako da je dobro što sam konačno uspela to da uradim - rekla je Azarenka.

Ona je po osvajanju titula u Indijan Velsu i Majamiju 2016. godina otišla na porodiljsko odsustvo. Vratila se tenisu u leto 2017. godine, ali to nije bilo ni izbiliza kao na nekadašnjem nivou.

- Polako se navikavam na mečeve, donošenje boljih odluka tokom igre, imam utisak da sam sada bolja kad nešto radim pod protiskom. Bitno je ići korak po korak. Teško je sklopiti kompletan mozaik igre, ali napredujem iz dana u dan - poručila je Azarenka.

Pobednici turnira u Montereju pripašće uz 280 poena i pobednički ček od 43.000 dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading