"Hoće da naprave zlikovca od Đokovića"!

Autor:

Sport

12.04.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Janko Tipsarević je govorio o povredi, mentalnom zdravlju, a neizostavna tema je i njegov veliki prijatelj Novak Đoković. Janko smatra da je Đoković bespotrebno uvučen u negativnu kampanju zbog smene prvog čoveka ATP-a, Krisa Kermoda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Tipsarević je gostovao u "Teniskom podkastu" britanskog Telegrafa gde je govorio o aktuelnim dešavanjima u "belom" sportu.

Đoković je aktuelni šampion Vimbldona, US opena i Australijan opena. Najbolji teniser sveta na vrh se vratio posle pauze uslovljene povredom lakta, ali i psihičkim umorom.

- Voleo bih da kažem moje lično mišljenje. Ne znam da li bi se Novak usaglasio. Pitali su se svi zašto je Novak udario u zid. Postoji psihološki umor, osvojio je Rolan Garos, nešto čemu je težio godinama. Ipak, mislim da je glavni razlog povreda, iako ljudi okrivljuju gurua i način njegove ishrane. Kada vas nešto boli, potpuno ste demotivisani, da ne kažem ludi. Ne donosite prave odluke. Kombinacija povrede i mentalnog umora je nešto kroz šta je prolazio osam meseci- rekao je Janko.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Upitan zna li kakvi su planovi Đokovića, koji je u Melburnu osvojio 15. gren slem titulu, Tipsarević je odgovorio:

- Nisam pričao o tome sa njim. Ali uveren sam da će oboriti svaki rekord. Onaj o kome se priča je broj gren slem titula. Osvojiće najviše mastersa, provešće najviše nedelja na broju jedan. Sada se raspravlja o broju slemova. Mislim da u ovoj fazi, ne razmišlja o broju koji mora da osvoji. Više želi da bude najbolji mogući na najvećim turnirima. To je i priznao- rekao je Janko.

Novak je prilično rano završio učešća na prethodnim mastersima u Majamiju i Indijan Velsu, a kao razlog tome naveo je "rad van terena". Naime, Đoković je kao predsednik Saveta igrača ATP bio jedan od pokretača promena u tenisu i inicijator smene Krisa Kermoda.

- To je jedna od stvari. Novak mrzi kada je "loš momak". Ima onih koji u tome uživaju, ali to nije u njegovoj prirodi. On voli da pomaže, a njegova poruka je predstavljena na pogrešan način. U medijima je, pogotovo posle izjava Rodžera i Rafe, predstavljen kao momak koji je srušio Krisa. To je uticalo na njega. On ozbiljno shvata svoju poziciju predsednika Saveta igrača ATP i mislim da tu greši. U prošlosti su igrači bili na toj poziciji, samo da bi rekli da su tu, ali nisu se zalagali ni 10 odsto, a on se u Melburnu bavi pitanje zašto je Teren 17 brži od Centralnog. Malo je razočaran jer je pokušao da donese nešto dobro, da bi na kraju bio predstavljen kao zlikovac- rekao je Tipsarević.

Tipsarević obezbedio je plasman u četvrtfinale ATP turnira serije 250 u Hjustonu, pošto je u dva seta savladao Britanca Kamerona Norija 6:3, 6:4.

Ovo je Tipsareviću prvi plasman u četvrtfinale nekog ATP turnira još od septembra 2016. i Šenžena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading