Jelena me spojila sa duhovnim vođama!

Autor:

Sport

15.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvog gurua sam upoznao zahvaljujući supruzi 2010, a Pepea Imaza preko brata Marka, koji se zbog njega preselio u Španiju.

Novak Đoković i Jelena Đoković

O Novaku Đokoviću (31) svaki teniski fan zna skoro sve, od karijere i osvojenih brojnih trofeja do imena kućnih ljubimaca, omiljenih fudbalskih klubova i filmova. Međutim, o spiritualnom delu ličnosti najboljeg tenisera sveta se vrlo malo zna.

U intervjuu za jedan američki teniski sajt, srpski as je otkrio otkud gurui u njegovom životu i u kojoj meri su mu pomogli da prevaziđe unutrašnje nemire.

- Jarka sam upoznao 2010. godine preko supruge Jelene i ja ga smatram spiritualnim učiteljem. Za mene je on mnogo više od reiki iscelitelja i pomogao je Jeleni i meni da otvorimo umove kako bismo shvatili kako da imamo unutrašnju konverzaciju. Nisam znao ranije kako verbalno da izrazim emociju. Jelena je bila naprednija od mene u tom smislu, pa me je pitala: "Šta misliš, reci mi?" A ja sam osećao nešto, ali nisam znao kako da izgovorim i objasnim, a ona i učitelj Žak su mi u tome pomogli - rekao je Đoković.

Marko Đoković, srednji od trojice braće, imao je svojevremeno psihičkih problema, u čijem prevazilaženju mu je pomogao Španac Pepe Imaz, koji je, najblaže rečeno, jedan od najneomiljenijih ljudi u Srbiji.

- Pepea sam upoznao preko brata Marka, koji se zbog njega preselio u Španiju da živi. U početku nisam shvatao njegovu filozofiju "ljubav i mir" jer kako u profi tenisu možemo tako razmišljati kada ste "gladni krvi" i kada vas protivnik zbog takvog stava može uništiti na terenu. Ipak, njegova smirenost i energija su me privukli, baš kao i moju suprugu. Prihvatili smo filozofiju univerzalne ljubavi i radimo sada na tome svakodnevno - rekao je Đoković.

Pepe Imaz i Marko Đoković

Nole i Marko zajedno na mreži

Novak Đoković odlučio je da ove godine na prvom mestersu na šljaci nastupi i u konkurenciji parova. Njegov partner biće rođeni brat Marko, s kojim je i u prošlosti nastupao na nekim turnirima, a na turniru u Dohi su čak dogurali do polufinala. Prvi rivali biće im Huan Sebastijan Kabal i Robert Farah.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading