Iznenađenje u Monte Karlu u režiji Srbina!

Autor:

Sport

17.04.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu pošto je 2. kolu pobedio Belgijanca Davida Gofana 6:3, 6:4 za sat i 29 minuta igre.

Dušan Lajović

Trenutno 48. igrač sveta u borbi za mesto u četvrtfinalu sastaće se sa Dominikom Timom, koji je savladao Martina Kližana sa 6:1, 6:4.

Lajović je u uvodnom maratonskom gemu spasao brejk loptu, a već u sledećem oduzeo je servis 21. igraču sveta bez izgubljenog poena.

Srbin je kod rezultata 3:1 imao još četiri šanse da dođe do duplog brejka, ali se Gofan izvukao. Lajović je nastavio sa odličnom igrom, bez izgubljenog poena poveo je 4:1, a onda drugi put oduzeo servis rivalu za 5:1.

Gofan je iskoristio malo opuštanje Srbina i u sledećem gemu vratio je jedan brejk (5:2), ali je Lajović ubrzo na svoj servis, ponovo bez izgublenog poena, završio prvi set.

Belgijancu je mala pauza između setova prijala i brejkom u drugom gemu poveo je sa 2:0. Međutim, srpski teniser se brzo oporavio i brejkom je najavio seriju od četiri uzastopno osvojena gema - 4:2. Ključan je bio šesti gem u kome je Lajović spasao dve brejk lopte i potom sigurnom igrom na svoj servis došao do prvog trijumfa protiv Gofana u njihovom drugom međusobnom duelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading