Čilić ispao na startu Budimpešte!

Autor:

Sport

25.04.2019

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Marin Čilić završio je turnir u Budimpešti na samom startu, pošto je bolji od njega bio Urugvajac Pablo Kuevas sa 2:1 u setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić

Kuevas,  76. igrač sveta, bio je bolji od Čilića, koji je 11. na listi, posle velike borbe 5:7, 7:6(6), 7:6(3) za tri sata i 15 minuta igre.

Njegov rival u četvrtfinalu biće Italijan Mateo Beretini.

Čilić je znatno bolje otvorio duel i ranim brejkom stekao prednost 3:0. Kako je vreme odmicalo, Kuevas je podizao nivo igre i to mu je donelo brejk u sedmom gemu i kasnije poravnanje 4:4.

Hrvat je kod 5:4 imao brejk i set loptu, nije je iskoristio, ali ga to nije poremetilo, pa je posle rutinskog servis gema brejknuo rivala i došao do 7:5.

Kuevas je oduzimanjem servisa započeo drugi set, međutim, u osmom gemu je Čilić uzvratio i izborio taj brejk. Tamo je Urugvajac vodio sa 5:2, zatim je Čilić preokrenuo na 6:5 i došao do meč lopte, ali je tu šansu propustio dozvolivši rivalu da uzme tri poena u nizu i poravna u setovima.

Prva četiri gema odlučujućeg seta obeležena su brejkovima, da bi Kuevas pri 5:4 propustio dve brejk i meč lopte, a zatim je isto učinio i kod 6:5.

To, ipak, nije uticalo na krajnji ishod pošto je u taj brejku furiozno došao do pobede.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading