Šardi nemoćan i 13. put pred Srbinom: Đoković se prošetao do četvrtfinala mastersa u Madridu!

Autor:

Sport

09.05.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je rutinski savladao Žeremija Šardija u dva seta, rezultatom 6:1, 7:6.

RepublikaFoto: Ap photo
Prvi reket sveta se plasirao u četvrtfinale Madrida!

Nijednog trenutka se nije dovodio u pitanje pobednik, pošto je prvi reket sveta diktirao tempo od starta meča.

Novak je sjajno započeo13. okršaj sa Francuzom, u isto toliko je i slavio Srbin. Đoković je dobio prvi gem bez izgubljenog poena.

Prvi teniser sveta je imao dve brejk šanse, odmah u drugom gemu, ali je Šardi uspeo da se spase svoj servis, ali ne zadugo, pošto je Đoković  drugu priliku iskoristio.

Daleko od toga da je Francuz bio nedostojan protivnik, bio je agresivan, ali dosta je grešio. Šardi je tek u 6. gemu uspeo da veže nekoliko dobrih udaraca, ali nije bilo spasa u prvom periodu igre. Đoković je upalio "motore" I rutinski dobio prvi set sa velikih 6:1.

Međutim, stvari su u drugom seti izgledale potpuno drugačije, odluka je morala da padne u taj-brejku, gde je prvi reket sveta bio siguran i rešen da posao završi u dva seta.

Pustio je ruku Šardi u drugom setu, nije dozvolio Novaku da pripreti, ali Srbin je ponovo bio koban po njega. Funkcionisao je servis na obe strane, ali presudio je kvalitet prvog reketa sveta, možda se činilo da ga je Francuz namučio u drugom setu, ali Đoković je rutinski rešio ovaj meč.

U četvrtfinalu Madrida srpski teniser će za protivnika imati Hrvata Marina Čilića, koji je posle preokreta savladao Lasla Đerea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading