Novak: Ne treba mi dodatan pritisak na Rolan Garosu

Autor: B92.net

Sport

11.05.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković danas od 16 časova igra polufinale na Mastersu u Madridu protiv Austrijanca Dominika Tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Biće to njihov osmi duel i četvrti uzastopni na šljaci, a zanimljivo je da je poslednja dva, na Rolan Garosu 2017. i prošle godine u Monte Karlu dobio Tim.

Novaku i Dominiku će ovaj susret svakako poslužiti da provere u kakvoj su formi na dve nedelje uoči starta drugog Grend slem turnira sezone na Rolan Garosu.

Kada je reč o turniru u Bulonjskoj šumi, Novak je za Tenis TV pričao o svojim očekivanjima od Pariza.

Najbolji teniser sveta je rekao kako ne želi sebe dodatno da opterećuje u Parizu kao što je to bio slučaj nekih ranijih sezone, kada mu je jedino nedostajala ta titula iz Pariza.

- Bio sam u ovoj poziciji i 2016. Tada sam uspeo da osvojim četvrti Grend slem zaredom. Bilo je mnogo pritiska na meni i očekivanja, ali mislim da je sve to bio nepotrebno i to ovog puta želim da izbegnem - priznao je Đoković.

On je dodao da tempira formu za Pariz.

- Osećam da moja igra na šljaci još nije na najvišem nivou, kao da ima još nekoliko koraka do toga. Tako je bilo godinama i svakako, ova vrsta podloge zahteva od vas da joj posvetite mnogo vremena, mnogo strpljenja, tako da se nadam uspesima do odlaska u Pariz - rekao je Novak.

Novak je ove nedelje u 250. nedelji vladavine ATP listom. Rekao je da je ponosan na to i da ga to dodatno motiviše.

- To je velika stvar, veoma sam ponosan na to. Srećan sam zbog toga što imam priliku da ispisujem stranice istorije ovog sporta, kojeg iznad svega volim. To me motiviše i inspiriše da još mnogo nedelja budem na vrhu - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anđa

11.05.2019 11:42

Samo napred Nole! I malo menjaj taktiku. Šetaj ih levo - desno.