NI KIŠA MU NIJE SMETALA: Đoković rutinski savladao Šapovalova na startu Rima - Nole večeras ponovo na terenu!

Autor:

Sport

16.05.2019

13:19 >> 13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez većih problema savladao je Denisa Šapovalova sa 2:0 (6:1, 6:3) u drugom kolu Mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je svoj prvi meč u Rimu trebalo da odigra u sredu, ali je meč odložen zbog neverovatne količine padavina. Međutim, srpskom igraču to nije smetalo, pošto je danas prikazao izuzetnu partiju i tako preneo odličnu formu koju je imao i u Madridu.

Problemi za 20-godišnjeg kanadskog tenisera počeli su praktično na startu meča, u njegovom drugom servis gemu. Nole je od početka zaigrao agresivno i to se odmah isplatilo pošto je nakon dugačkog gema uspeo da napravi brejk za vođstvo od 3:1 u prvom setu. 


Šapovalov je psihički pao, te je izgubio i naredni svoj servis gem. Đoković je tim trenucima "crtao" po terenu i tako je za samo 30 minuta uspeo da stigne do vođstva od 1:0 u setovima, osvojivši prvi deo igre rezultatom 6:1.


Drugi set doneo nam je nešto veću neizvesnost, ali je brejk "visio u vazduhu". Nole je praktično u svakom gemu u kojem je Kanađanin servirao imao prilike za brejk. Iskoristio ih je u sedmom gemu, kada je poveo 4:3, da bi nekoliko minuta kasnije to vođstvo preraslo u 5:3 nakon sigurne igre na svoj servis.

Đoković je rešio meč novim brejkom i tako za samo 68 minuta igre stigao do veoma važne pobede, a pogotovo je bilo bitno da Nole meč reši sa što manjom potrošnjom energije.

Kasnije u toku večeri Đoković će ponovo na teren, što se vrlo retko viđa u profesionalnom tenisu. Razlog je jasan - kiša, koja je odložila kompletan jučerašnji program. Protivnik najboljeg tenisera sveta biće pobednik meča između Filipa Kolšrajbera i Marka Čekinata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading