Đoković: Imao sam sreće, ali nikada nisam gubio veru u preokret!

Autor:

Sport

18.05.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle pravog trilera u četvrtfinalu Mastersa u Rimu protiv Huana Martina del Potra, priznao da je imao i sreće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je posle velike borbe pobedio sa 4:6, 7:6 (6), 6:4 posle 184 minuta igre i od 20 časova u polufinalu igra sa Dijegom Švarcmanom.

Bio je Novak na ivici poraza protiv "diva it Tandila", dve meč lopte je u taj-brejku drugog seta imao Del Potro, ali Novak je uspeo da se izvuče i stigne do velikog trijumfa.

- Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća relije sa obe strane. Takođe i sa bekhenda, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je.Ipak, ja nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Zaista sam srećan time kako se sve završilo - priznao je Đoković.

Novak je svestan koliko ga je malo delilo od poraza.

Novak u borbi za finale igra protiv Dijega Švarcmana

- Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, forhend koji je pogađao tokom celog meča, biukvalno to me je vratilo u meč. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i na tom brejk poenu u trećem setu došao sam posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu - kaže Novak.

Šampion Madrida je odlično počeo. Forsirao je bekhend stranu Argentinca, koja važi za slabiju, ali kako je meč odmicao, Delpo je delovao sve agresivnije i sigurnije i Novak je bio primoran da se žestoko brani pred "artiljerijom" Argentinca.

- Izgubio sam poziciju, naterao me je da se branim, bio je zaista dobar - dodao je Novak.

U polufinalu ga očekuje posao protiv još jednog Argentinca. Za razliku od visokog Del Potra, Novak će za plasman u finale igrati protiv jednog od najnižih igrača na ATP turu, Dijega Švarcmana.

On još nije izgubio set na turniru, ostvario je nekoliko sjajnih rezultata na "Foro Italiku" i rasterećeno ulazi u meč. Dva puta su do sada igrali, oba susreta dobio je najbolji igrač sveta.

- Razmišljaću o protivniku više u nedelju. Treba mi odmor. Mogu samo da kažem da mi je drago zbog Dijega, on je odličan igrač i dobar momak - zaključio je Đoković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading