Ovo smo svi čekali: Đoković slomio nezgodnog Švarcmana i zakazao finale sa Nadalom!

Autor:

Sport

18.05.2019

20:43 >> 20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković se plasirao u finale mastera u Rimu pošto je savladao Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 6:3, 6:7 (2:7), 6:3 i tako zakazao duel sa Rafaelom Nadalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković u finalu Rima

Žestoka borba je vođena u polufinalu Rima, ono što je bilo jasno od prvih momenata meča  je da Argentinac nije slučajno tu gde je. Uživao je Švarcman na terenu, a uživala je i publika. Nikad dosta u svetu tenisa iznenađenja jer ih je u poslednje vreme jako malo od kako je velika teniska trojka uspostavila vladavinu. Ali, nije bilo iznenađenja ove večeri, za to se postarao najbolji teniser sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gledali smo ravnopravan meč sve do sedmog gema kada je Argentinac na kratko popustio, ali Novak ne prašta, pravi brejk i očas posla osvaja prvi set sigurnom igrom.

Nije Argentinac posustao posle prvog seta, shvatio je da mu se ne pruža često ova prilika, pustio je ruku i pošteno namučio Đokovića. Srbin je zaigrao nervoznije jer ga nije služio servis onako kako je želeo. Švarcman  je imao odgovor na svaki Novakov udarac u drugom setu i u 6. gemu je stigao do brejka, a onda je krenula prava ludnica. Razmena brejkova, po dva na obe strane, nisu odstupali teniseri nijednog trenutka, intenzitet meča nije opadao. Odluka je morala da padne u taj-brejku koji je pripao Argentincu sa 7:2, a konačna odluka je pala u trećem setu.

Argentinac je propisno namučio Đokovića i pokazao kako je drop-šot majstor, što je bila Novakova poslastica tokom čitavog turnira.

Samouvereno su oba tenisera započela odlučujući set, nekoliko gemova su i Đoković i Švarcman dobili sa nulom, ali u 6. gemu je došlo vreme da Novak prelomi meč i krene ka finalu sa Nadalom!

Bio je vidljiv umor kod srpskog tenisera, ali je izvukao poslednji atom snage i zakazao meč koji smo svi očekivali. Udariće prvi na drugog reketa sveta! Ovaj meč se igra u nedelju od 16 časova.

Meč ste moglu uživo da pratite na našem sajtu.

 

KRAJ MEČA Đoković - Švarcman 6:3, 6:7, 6:3

6:3 Gotovo je - Novak u finalu!

5:3 Produžava Švarcman set. Nije ovo bio lak gem za Argentinca.

5:2 Nole gazi ka finalu! Umoran je, ali još malo...

4:2 Brejk za Đokovića! Poveo je Đoković sa 30:0, ali vrati se Švarcman, međutim ipak gem pripada Đokoviću posle greške Argentinca.

3:2 Opet nula, vodi Đoković!

2:2 Vraća gem sa nulom Švarcman!

2:1 Đoković bez izgubljenog poena do prednosti.

1:1 Švarrcman izjednačuje, ponovo je odigrao divan drop šot.

1:0 Novak je dobro započeo prvi gem trećeg seta, ali je Švarcman opet iskoristio drop-šot da zakoplikuje situaciju, međutim Đoković je priveo gem kraju.

 

 

KRAJ DRUGOG SETA Đoković - Švarcman 6:3, 6:7

6:7 Odluka je pala u taj-brejku! Argentinac je rešio taj-brejk sa 7:2! Nije imao Đoković rešenje u ovom periodu igre za Argentinca.

5:6 Siguran Švarcman na svoj servis, nije dozvolio Novaku da ponovo pripreti. Ekspresno je Švarcman stigao do 40:0 i nije ispuštao prednost.

5:5 Uspeva Novak da izjednači! Vreme je da se prelomi meč!

5:4 Đoković vraća brejk! Razmena brejkova u Rimu! Švarcman je pogrešio i dao priliku Novaku da vrati brejk ekspresno, prvu nije uspeo da iskoristi, ali drugu Novak nije propustio!

 

 

5:3 Ponovo brejk za Švarcmana! Đoković je loše započeo gem, izgubio dva početna poena, onda je uspeo da vrati gem u egal, ali onda je pogrešio i dao šansu Argentincu za brejk, jednu je Srbin spasao, ali dugu nije!

4:3 Nema šale sa Novakom! Espresan ribrejk! Novak je stigao do 40:0 pri servisu protivnika i tri vezane brejk šanse, a već prvu je iskoristio

4:2 Brejk za Argentinca! Nervozno igra Novak, odmah je Argentinac pripretio, ali Novak je nekako uspeo da spase dve brejk lopte, ali treću nije uspeo. Švarcman igra sjajan tenis, rizikuje... Ovaj poen je za kapu do poda.

 

 

3:2 Švarcman je imao odgovor za svaki Novakov udarac, ali je Srbin sjajnim forhendom stigao do izjednačenja od 30:30, ali Švarcman je samouvereno odigrao naredna dva poena i ponovo poveo.

2:2 Stiže Novak do izjednačenja, grešio je, ali je gem zapečatio poenom zbog koga je ceo stadion ustao na noge!

 

 

2:1 Uživa Švarcman na terenu, dobro igra, zove publiku da mu pruže podršku!

 

18.05.2019 21:24

 

1:1 Novaka nije hteo servis, ali Srbin drži sve konce u svojim rukama!

0:1 Ne posustaje Argentinac, siguran na servisu!

KRAJ PRVOG SETA Đoković- Švarcman 6:6

6:3 Sjajno igra Novak, pleše po terenu, očas posla je stigao do seta!

 

 

5:3 Brejk za Novaka! Ne prašta Srbin greške, svaku priliku koristi!

4:3 Novak siguran, ne dozvoljava Argentincu da pripreti, dobra ga služi servis.

3:3 Nema brejka ni u najavi! Švarcman igra samouvereno!

3:2 Sjajan meč imamo priliku da gledamo, Novak dopušta samo jedan poen Švarcmanu!

2:2 Švarcman nastavlja sa sjajnom igrom, perfektan lob za gem sa nulom!

 

 

2:1 Đoković besprekornom igrom stiže do prednosti, dobija gem bez izgubljenog poena!

 

 

1:1 Švarcman dobija gem sa nulom, posle 3 greške Novaka, Srbin odmah menja reket!

1:0 Meč je počeo Novakovim servisom! Uzima prvi gem Novak, ne služi ga najbolje servis na startu, Švarcman izuteno motivisan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading