Nadal otkrio kako do njegovog mentalnog stanja

Autor:

Sport

20.05.2019

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pobede u finalu turnira u Rimu, Rafaela Nadala jedan od novinara pitao je kako izgleda trening na mentalnom planu kako bi bio tako fokusiran, a španski teniser odgovorio je u svom stilu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

- Radi se na mentalnom planu svaki dan kada se izađe na teren. Ne žališ se kada igraš loše, kada imaš probleme, kada si u bolovima. Izađeš sa pravim stavom, sa pravim izrazom lica. Nisi negativan u vezi sa svim time, sa lošom igrom i fizičkim problemima. Svaki dan izađeš na teren sa strašću da nastaviš da treniraš - rekao je Nadal i u dahu nastavio:

- To je mentalni rad, zar ne? To sam radio tokom cele karijere – nisam bio frustriran kada stvari ne idu dobro, nisam bio previše negativan. Zato sam uvek bio u prilici da se vratim. I evo sada smo ovde -važan trenutak, važna titula. Nastavljam dalje.

Nadal sada putuje u Pariz u potrazi za 12. titulom na Rolan Garosu, a tamo sve čeka renovirani stadion "Filip Šatrije".


-  Video sam fotografiju, izgleda izvrsno. I dalje je otvoreno – drugačiji je stadion, ali osećaj verovatno neće biti toliko drugačiji. Verovatno sledeće godine hoće kada bude krova, ali ove godine ne vidim razliku, vetar će biti isti, teren je i dalje veliki, tako da je razlika u tribinama, što neće uticati na igru - kaže Španac. 

Rolan Garos počinje u nedelju, 26. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading