Troickom za dlaku izmakao Rolan Garos!

Autor:

Sport

24.05.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se domogne glavnog žreba na Rolan Garosu, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Aleksandrea Milera rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Viktor Troicki

Bio je blizu Viktor, bio je čak i favorit protiv Francuza, koji je 303. teniser sveta. Međutim, ni uloga favorita nije pomogla Troickom da se dokopa glavnog žreba drugog gren slema u sezoni. 

Srpski teniser odlično je odigrao prva dva kola kvalifikacija, u kojima je bez problema savladao prvo Kravieca, pa potom i Kublera, ali preko Milera nije mogao.

Da će biti problema za Troickog videlo se već u njegovom prvom servis gemu, kada je uz veliku muku uspeo da spasi četiri brejk lopte. Već u narednom servis gemu ipustio je brejk, koji je Miler bez problema sačuvao do kraja prvog dela igre i tako dobio prvi set rezultatom 6:3.

Samo jednu brejk loptu u celom meču imao je srpski teniser, trenutno 256. reket planete - i nije je iskoristio. Ključni brejk Miler je napravio u devetom gemu drugog seta kada je poveo sa 5:4, a već u narednom gemu sjajnim servisima potvrdio trijumf i plasman na Rolan Garos. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading