Nadal izneo zanimljivu teoriju: Novak je kao Barsa!

Autor:

Sport

26.05.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala je na zanimljiv način analizirao igru najboljeg tenisera sveta. Španac smatra da je Đoković najopasniji teniser na turu kada igra svoju igru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Srbin će na Rolan Garosu probati da objedini sva četiri Gren slema drugi put u karijeri. Upravo će Rafa biti najveći konkurent Đokoviću za titulu na Rolan Garosu, koga mnogi već vide na pobedničkom postolju.

- U onom finalu u Australiji, Đoković je bio jako dobar. Sećam se da je moja prva reakcija na njegovu igru bila "Vau, ovo će da bude jako". Ipak, mislim i da Rafa nije odigrao najbolji meč, naročito taktički- prisetio se Toni Nadal.

Stariji Nadal je na zanimljiv način analizirao igru prvog reketa sveta.

- Jednostavno, Đoković igra dobro, vi ne smete da igrate na "njegov" način. On je kao Barselona. Kad Barsa igra svoju igru, vi ne smete da igrate isto tako. U suprotnom, izgubićete. Rafa je ceo turnir igrao brzo i to je bilo dobro, ali protiv ostalih protivnika. Rekao sam mu da je sramota što nije imao plan B za Novaka, mogao je da servira slabije, da udara više...- rekao je stariji Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toni i Rafa Nadal

Novak u poslednje vreme igra promenljivo. Uoči Rolan Garosa poražen je od Nadala u finalu Rima, prethodno je osvojio Madrid, ali i ispao u četvrtfinalu Monte Karla i osmini finala Majamija.

- Uvek mi je iznenađujuće kad vidim da Novak ima poteškoće, pošto je zaista neverovatan igrač. Ne znam šta mu se dogodilo u Majamiju, protiv Bautista Aguta je prvi set rešio skoro sa 6:0 (6:1), u drugom je bio blizu brejka, bio je sjajan. Ali onda se sve promenilo... Bez obzira na sve, smatram da je on najopasniji kad igra svoju igru- poručio je Toni Nadal.

Na startu Rolan Garosa Novak se sastaje sa Poljakom Hubertom Hurkačem. Taj meč na programu je u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading