JANKO, SINE, BATALI TENIS i podari mi još dvoje unučića!

Autor:

Sport

28.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janko Tipsarević (35) najavio je kraj! Nekada osmi reket planete već godinama se bori sa opakim bolestima noge zbog kojih tek na trenutke odigra kako ume, kao u nesrećnom porazu od Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima na startu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Janko Tipsarević

Zbog toga je jedan od najboljih srpskih tenisera u istoriji u Parizu saopštio da će posle US opena odlučiti da li će se i dalje boriti sa svojim telom i piti lekove, čak i u većim količinama nego što je predviđeno ili će zauvek odložiti reket!

Tata Tipsarević: Janko drži i pogaču i nož, pa nek sam seče kad je kraj karijere

TVRDOGLAVI LAV

Najavu da bi Tipsa uskoro mogao među penzionere podržava njegov otac Pavle, koji u razgovoru za Srpski telegraf ističe da mu nije lako kad na malim ekranima gleda sina kako se muči.

- Janko je odlično odigrao protiv Bugarina, borio se pet setova kao lav, ali nije mogao protiv sebe samog. Teško mi je kad ga gledam kako se muči, pa još izjavi da je pio tolike lekove. U sedam navrata je išao pod nož. Mnogo puta sam mu govorio da batali, da se ne maltretira, ali on je tvrdoglav. Veliki je borac i ne odustaje tako lako, ali sad kad je najavio penziju, verujem da je ova godina kraj. Janko je veliki dečko i odlučiće sam, u njegovim rukama su i pogača i nož, pa nek seče kad reši - jasan je tata Pavle dok svog sina upoređuje sa najvećim borcima belog sporta Lejtonom Hjuitom i Rafaelom Nadalom, koji su često išli preko svojih mogućnosti.

4 titule osvojio Tipsarević u karijeri

OSTAJE U TENISU

Kad njegov sin kaže zbogom belom sportu, osim što neće gledati naslednika kako se muči, Tipsarević senior se raduje i što će mu petogodišnja unuka Emili biti bliže. Janko sa porodicom je i sada često u rodnom Beogradu, ali brižni deda priželjkuje da to bude za stalno.

- Znam da Janko nikad neće napustiti svoj Beograd, da kad ode u penziji ostaje ovde, da neće skitati po belom svetu. Biće i dalje u tenisu preko svoje akademije i pomagati da stasavaju neki novi klinci. Međutim, meni je najvažnije da će unuka Emili stalno biti ovde. A ne krijem, voleo bih da mi Janko podari još najmanje dvoje unučadi. Sad će valjda imati više vremena i energije, dosta se trošio na teniskom terenu - pomalo šaljivo dodaje Tipsarević.

5 godina ima Jankova ćerkica Emili

DONJI Tumor pete, pa stradali kuk i koleno

Janko Tipsarević nije igrao tenis od US opena 2017. do januara ove godine, a u poslednjih pet godina čak sedam puta je operisan. Najviše muka mu je zadavao, na sreću, benigni tumor na peti, zbog kojeg su mu govorili da je prava sreća što uopšte može da hoda. Međutim, Tipsa se nije predavao, zbog čega je ugrozio i ostatak tela.

- Najveći problem sada mi predstavlja kuk. Desna noga mi već dve godine nije zdrava, ali izdržavam bol koji osećam. Međutim, kada su napori veći nesvesno ulazim u kompenzaciju i levom nogom više vučem, više trčim, više cimam. Imao sam problema sa kolenom, pa sa kukom. Bol nestane, pa se vraća - otkrio je Janko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading