Đere nakon maratona sa Nišikorijem: Dao sam sve što sam imao, mogu da igram sa najboljima!

Autor:

Sport

31.05.2019

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laslo Đere istakao je da ne žali ni za čime uprkos tome što je ispustio dva brejka prednosti u petom setu i izgubio od Keija Nišikorija sa 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 8:6 u trećem kolu Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Starsport

- Radio sam prave stvari na terenu i zato ne žalim ni za čime. Ovo sigurno boli i jesam malo razočaran, ali i u prošlosti se mnogo puta dešavalo da se ja vratim iz teške situacije. Sada je on to učinio... Nije lep osećaj izgubiti posle tako velikog i tako drugog meča, ali osećam da sam na terenu ostavio sve što je bilo u meni i to možda stvar čini malo lakšom - rekao je Đere.

Na pitanje šta je odlučilo meč, srpski teniser je odgovorio:


- Nekoliko poena, detalji. Počeo je jako dobro u prvom setu, izuzetno je dobro udarao loptu, a ja sam se uglavnom branio. U drugom setu sam zaostajao 4:1, spasao i set lopte i uspeo da izjednačim. On jeste briljirao u trećem setu, ali bio sam spreman za četvrti i kako je vreme prolazilo, tako sam više verovao u sebe i više sam napadao. Na kraju smo igrali na sličnom nivou, ja sam sjajno počeo peti set, ali on je uspeo da se vrati.

Vodio je Laslo sa 3:0 u petom setu...

- U jednom gemu u kojem je vratio brejk riternirao je odlično i nisam mogao ništa da učinim, posle sam promašio neke udarce, ali bili su to mali auti. Na 4:4 sam razmišljao samo o sadašnjosti, ne o prošlosti, bilo je dobro, ali je on servirao sjajno i nisam imao više šansu na njegov servis. Zasluženo je pobedio. Ovo je bilo novo iskustvo za mene, prvi put u pet setova, on je ipak iskusniji.

Uprkos tome što poraz boli, momak iz Sente ima i mnogo razloga za zadovoljstvo. 

- Sada sam video da mogu da igram sa najboljima na svetu, fizički i psihički sam se dobro osećao, igrali smo četiri i po sata, a parirao sam mu u ritmu i tempu, nije bilo većih padova. Sada ovaj poraz boli, ali mislim da će mi ovaj meč dati samopouzdanje za budućnost - zaključio je Đere.

Trenutno je Laslo projektovan na 27. mesto na svetu, što bi mu bio najbolji plasman u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading