LEGENDARNI TENISER O NOVAKU: Oduševljen sam sa njim, on je prvi favorit na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

03.06.2019

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni austrijski teniser Rod Lejver rekao je u razgovoru sa medijima na Rolan Garosu da je oduševljen Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rod Lejver i Novak Đoković

Lejver je jedini uspeo da osvoji kalendarski Gren slem u Open eri, a Đoković je prvi posle njega bio branilac titule na sva četiri najveća turnira na svetu u isto vreme. Srpski teniser ima šansu da to učini ponovo, a za to je potrebno da po drugi put u karijeri osvoji Rolan Garos. Australijanac smatra da postoji velika mogućnost da se Novak ne zaustavi na tome, već da ponovi njegovo dostignuće iz 1969. godine.

- Oduševljen sam Novakom zbog njegovih sposobnosti i konstantnosti. Kada vidite kako igra tenis, tu nema niza udaraca, asova, voleja. Osvaja svaki poen sa osnovne linije. Jedinstven je u svojim sposobnostima. Već je bio branilac titule na sva četiri Gren slema u istom trenutku, tako da je to već uradio. I to mislim još više kada pogledam šta radi sada, ako pobedi ovde, mogao bi da kompletira i kalendarski Gren slem. Mnogo toga je još pred njim, ima jednu titulu, čeka ga veliki izazov jer je tu veliki broj mladih igrača, a igraće i protiv Nadala i Federera ako stigne do kraja. Veliki broj igrača generalno igra dobro na šljaci i mislim da je zbog toga Rolan Garos najteže osvojiti na putu do Gren slema. Morate da imate i sreće, da igrate najbolji tenis u pravo vreme, da vas ne muče povrede ili bolest tokom perioda od devet meseci - naglasio je Lejver.


Lejver je istakao da je tenis kompletirao pun krug zbog toga što je sadašnja generacija ponovila uspehe one koju je predvodio on. Na pitanje šta misli gde je Novakovo mesto u istoriji u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala, odgovorio je:
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Svi igraju pomalo drugačije. Morate da gledate njihove međusobne susrete kada klasifikujete je najbolji. I ja smatram da je Novak u ravni sa … Tu su njih trojica, Novak, Rafa i Rodžer, za mene su oni veliki šampiona. Ne znam kakav im je međusobni skor stalno, ali je neverovatno videti tenisere koliko su toliko zaljubljeni u sport. Spremni su da ulože trud, znaju mnogo, a takođe su sposobni da igraju na najvišem nivou. Ne znam koga bih stavio ispred ostalih jer je tenis imao sreću da ima takve igrače, kojima treba dodati i Marija. Iza njih je grupa tenisera koji će se tek pokazati. Oduvek sam mislio da je Rodžer zbog načina na koji igra i svega što radi na terenu i van njega veliki šampion. Mislim da su sva trojica jednostavno fantastični na terenu.


Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, Lejver izdvaja dvojicu favorita, ali je za njega Đoković ipak prvi pik.

- Nisam siguran za Rodžera, definitivno igra dobro, ali ne znam da li ga je neko namučio. Sigurno će imati problema u narednom mečeva. Ali, jedna stvar je jasna – morate da pobedite na samo sedam mečeva, samo to morate da uradite. Ne morate da ostvarite 128 pobeda. Mislim da će Rodžeru biti teško sa Rafom ako se sastanu. Favorizujem Novaka u ovom trenutku, a onda Rafu, pa ćemo videti. Sve se svodi na to ko će igrati sa kim - rekao je Lejver.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading