Srpski derbi u Hrvatskoj pripao Aleksandri!

Autor:

Sport

05.06.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Aleksandra Krunić pobedila je sunarodnicu Olgu Danilović na startu turnira u Bolu, na Braču, i plasirala se u drugo kolo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandra Krunić

Krunićeva je u srpskom duelu slavila sa 7:6 (7:0), 6:2, posle jednog sata i 24 minuta igre.

Aleksandra je na turniru postavljena za trećeg nosioca i njena naredna rivalka biće Rumunka Ana Bogdan, koja je savladala srpsku teniserku Mihaelu Đaković sa 6:1, 6:3.


Krunićeva je bila ta koja je bolje ušla u meč i odmah je stigla do brejka. Usledili su relativno sigurni servis gemovi na obe strane, ali je Danilovićeva konstantno tražila način da joj uzvrati udarac. U osmom gemu je imala brejk šansu, koju je Aleksandra odbranila, ali je dva gema kasnije uspela da joj oduzme servis bez izgubljenog poena. Ispostavilo se da je tako započela niz brejkova, pa je set ušao u taj-brejk u kojem Olga nije mogla da parira iskusnijoj sunarodnici.

Danilovićeva je prva imala brejk šansu u drugom setu, ali je nije iskoristila, a posle izjednačenja 1:1 Aleksandra je preuzela potpunu kontrolu. Nanizala je naredna četiri gema i iskoristila drugu meč loptu.

Turnir na Braču igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading