Mali, još si "zelen": Đoković isprašio Zvereva za polufinale Rolan Garosa!

Autor:

Sport

06.06.2019

14:54 >> 13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je u četvrtfinalnom okršaju savladao Aleksandra Zvereva rezultatom 7:5, 6:2, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković protiv Zvereva za polufinale Rolan Garosa!

Oba tenisera su od starta meča igrala odmereno i sigurno, prema prvim trenucima četvrtfinala Rolan Garosa ništa nije ukazivalo na ovako ubedljiv ishod meča, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo.

Gledali smo sjajan tenis na "Filip Šatrijeu". Mnogi su apostrofirali Novakovu fizičku spremnost i titulu favorita, čime se Zverev nije mogao pohvaliti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ali, mladi Nemac je sigurno imao motiv više, dobro je ušao u meč i prvi stigao do brejka u 9. gemu. Međutim, čim je Novak uvukao Zverev u duže razmene, peti reket sveta više  nije imao šanse, Novak je ekspresno vratio brejk.

Od tog trenutka meč kreće u pravom smeru za srpskog asa, Nemac je bio nervozan i svestan da je jeftino prodao brejk iz prvog seta.

Đoković je furiozno ušao u drugi set osvojio je gem sa nulom, a onda napravio brejk, od tog trenutka je bilo jasno da Nemac još uvek nije spreman za velike stvari. Uspeo je Zverev još dvaput da pripreti na Novakov servis, ali njegova hladnokrvnost i pribranost u odlučujućim trenucima ga čine najboljim teniserom sveta.

Zverev nije mogao da se nosi sa pritiskom, prvi set je završio sa duplom servis greškom, a drugi sa dve duple greške, stradao je i reket, ali nije imao snage za preokret. 

Uzalud je Nemac dobijao podršku iz lože, parirao je Novaku samo do 6. gema trećeg seta, a onda položio oružje. Novakova rutina za polufinale Rolan Garosa, bez izgubljenog seta, impozantno!

TOK MEČA:

TREĆI SET KRAJ 7:5, 6:2, 6:2

6:2 Novak je u polufinalu!

5:2 Imao je brejk lopte Zverev, ali Novak dobija 4 poena u nizu za korak do polufinala u Parizu!

4:2 Brejk za Novaka! Nemac je na kolenima!

3:2 Vreme je da Đoković prelomi meč, ponovo vodi i pita se za sve na terenu!

2:2 Ne da se Zverev, izvlači poslednje atome snage i motivacije.

2:1 Stiže Novak do novog vođstva, vodila se velika borba u ovom gemu, ali ne da prvi reket sveta Zverevu mesta da pomisli na preokret.

Dominik Tim je u polufinalu pošto se saavladao Karena Kačanova sa 6:2, 6:4, 6:2.

1:1  Đoković je promašio dva udarca i odmah slomio reket! Ali, uspeva Zverev da izjednači, ne dozvoljava Srbinu da prelomi set u ranoj fazi!

1:0 Imao je Zverev dve brejk šanse i nije ih iskoristio! Đoković je počeo meč na pravi način, još samo da ga završi. Zverev je bacio reket, pravo je vreme za brejk!

KRAJ DRUGOG SETA Đoković - Zverev 7:5, 6:2

6:2 Brejk! Nemac završava katastrofalno drugi set, sa dve duple greške! Đoković je odmah pripretio indisponiranom Zverevu, prvu brejk loptu niju iskoristio, ali drugu mu je peti teniser sveta prepustio.

5:2 Hladan je Đoković bio pri rezultatu 30:0 za protivnika, ali je sjajnim i odmerenim udarcima stigao do izajednačenja, ali morao je još malo da potegne u 7. gemu, igralo se na razliku, međutim sa dva sjajna druga servisa očistio je liniju za korak do drugogo seta!

4:2 Dugo Zverev nije imao gem bez izgubljenog poena, sada to uspeva! Da li ima snage za preokret?

4:1 Đoković nastavlja sa sigurnom igrom, tri gema prednosti protiv Zvereva!

U drugom polufinalu Dominik Tim stiže do drugog seta protiv Karena Kačanova 6:2, 6:4.

3:1 -  Nemac dolazi do prvog poena u drugom setu

3:0 - Nemac deluje izgubljeno, Novak odličan na svom servisu

2:0 - Fenomenalni Đoković dolazi do novog brejka  

 

 

1:0 - Srpski teniser bez izgubljenog poena dolazi do prednosti

I SET : 7:5 

7:5 - Najbolji kad je najteže - Đoković vodi 1:0 u setovima protiv nervoznog Nemca!

6:5 - Vrlo dobra igra našeg tenisera u ovom gemu, Đoković ponovo vodi 

5:5 - Duge razmene udaraca ne prijaju Zverevu, Novak dolazi do izjednačenja

4:5 - Prvi brejk na meču, Zverev na gem od osvajanja prvog seta 

4:4 - I dalje bez brejka u meču prvog i petog tenisera sveta!

U drugom četvrtfinalu Tim vodi protiv Kačanova sa 1:0 u setovima (6:2)

4:3 - Po jedan aut sa obe strane, dvojica tenisera igraju smireno i odmereno. Novak koristi svoj servis i vraća prednost na svoju stranu 

3:3 - Zverev je u ovom gemu došao do dva asa i izjednačio rezultat. 

3:2 - Nemac igra u stilu Nadala iz najboljih dana, čini se kao da je fizički spremniji od našeg asa, ali ni to nije dovoljno protiv najboljeg na svetu. Nole ponovo vodi! 

2:2 - Đoković bez rešenja u ovom gemu, Zverev lagano do izjednačenja  

2:1 - Zverev je bio nadomak brejka u trećem gemu, ali je Đoković konsolidovao svoje redove i uspeo da dođe do nove prednosti. 

1:1 - Šesti teniser sveta je siguran na svoj servis i dolazi do izjednačenja  

1:0 - Na servis Đokovića, Zverev je  odigrao dobro i namučio je srpskog tenisera, ali je prvi reket sveta pronašao ritam i osvojio prvi servis gem

14:44 - Meč između Srbina i Nemca je počeo. Prvi servira najbolji teniser sveta.

14:35 - U polufinale ženskog dela Rolan Garosa plasirale su se Amanda Anisimova koja će igrati protiv Ešli Barti, dok se u drugom meču sastaju Džoana Konta i Marketa Vondrošova.

 

 

14:30 - Svetski broj jedan je do ove runde došao bez izgubljenog seta, a na drugoj strani protivnik će mu biti peti teniser sveta!

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading