"Novak već ima plan kako da pobedi Nadala u finalu"!

Autor:

Sport

06.06.2019

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateški analitičar u timu Novaka Đokovića, Kreg O'Šenesi kaže da najbolji teniser sveta već ima strategiju za eventualno finale sa Nadalom u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Naravno, ukoliko do njega dođe, pošto Novaka očekuju još jedna potencijalna prepreke na putu do novog okršaja sa velikim rivalom iz Španije.

O'Šenesi koji je napravio sjajnu alanizu uoči finala Australijan Opena u kom je Đoković bio dominantan protiv Nadala, kaže da i sada ima spremljenu taktiku.

- Čak 75 odsto stvari se neće promeniti kada Novak igra protiv Rafe u Vimbldonu, Australiji ili u Parizu. Tih preostalih 25 odsto je drugačije i odgovara tome šta oni trenutno rade u Parizu - kaže O'Šenesi.

On je pojasnio strukturu te razlike kada se igra na Rolan Garosu.

- Možda Nadal igra sa više spina, ili jednostavno dublje šalje lopticu. Moj posao je da nađem šta on radi u tih 25 odsto situacija i samim tim šta Novak treba da radi da ga pobedi. U slučaju da dođe do tog finala, bićemo spremni - poručio je O'Šenesi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On kaže da je predvideo da će Novak lako pobediti Nadala u Melburnu.

- Rafa je igrao veoma dobro tokom turnira, ali i ja sam dobro odradio svoj domaći zadatak. On je jako dobro znao gde je protivnik najslabiji. Rafa ima slabosti u određenim oblastima, ali morate dobro da se udubite u njih jer one nisu toliko očigledne. Znao sam šta će se tada dogoditi. Ponekad me samo pitaju šta će se dogoditi i ja kažem, Đoković će pobediti u tri seta'. Za taj meč sam posebno bio siguran da će se završiti na taj način. Funkcionisalo je kako sam očekivao. Posle prvog gema u finalu, rekao sam, gotovo je, pobedili smo - zaključio je O'Šenesi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading