MISTERIJA JE REŠENA: Direktor Rolan Garosa otkrio pravu istinu o Đokoviću!

Autor:

Sport

09.06.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Rolan Garosa Gi Forže opovrgao je tvrdnje pojedinih medija i navijača da je Novak Đoković insistirao na prekidu polufinalnog duela sa Dominik Tim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Duel Srbina i Austrijanca počeo je u petak, da bi bio prekinut pro rezultatu 1:1 u setovima i 3:1 za četvrtog tenisera sveta zbog izuzetno loših vremenskih uslova.

Ubrzo se pojavila informacija da je najbolji igrač na planeti inicirao prekid, pošto su ga TV kamere snimile kako napušta kompleks pre nego što je zvanično saopšteno da će meč biti nastavljen u subotu u podne. Čitavoj priči kumovala je i Barbara Šet, koja je situaciju takvom predstavila komentarišući događaj. Nemica se kasnije izvinjavala.

- Video sam brojne tvitove i glasine, čuo vrlo čudne, bizarne komentare. Želim da vas podsetim da je vrhovni sudija onaj koji odlučuje o prekidu mečeva na osnovu vremenskih uslova. Mi sarađujemo sa ekspertima, imamo tim koji se posebno bavi vremenskim prilikama, i kada je meč zaustavljen vetar je duvao 80 kilometara na čas, dok je za vreme duela Rafe i Rodžera udar bio od 40 do 50 kilometara na čas - kazao je Forže i nastavio:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Meč između Novaka i Dominika obustavljan je dva puta zbog vetra i kiše. Nikada nije lako igračima da se istuširaju, odmore i vrate na teren. Vremenska prognoza koju smo imali nagoveštavala je pogoršanje vremena, jači vetar koji je dovodio u pitanje bezbednost. Najavljena su i dva pljuska u prvih 30, 40 minuta, a onda još jedan kroz pola sata. Iz tog razloga je Remi Azemar odlučio da ode do svačionice i sastane se sa Novakom. U to vreme sam i ja bio sa njim. U isto vreme, rekli smo im, prema onome što se dogodilo, da bismo ih poslali na teren ponovo sutradan u podne. Oni koji su čitali izveštaje od juna 1966. godine, znaju da tako jak vetar gotovo nikada nije duvao u Parizu. Posle toga, Novak je otišao. Dominik je isto učinio samo nekoliko minuta kasnije. Protokol je od nas zahtevao da se sastanemo sa ekspetrima i objasnimo gledaocima. Kada su TV kamere snimile Novaka da odlazi tri minuta pre nego što smo sve objavili, ljudi su mislili da je Novak zahtevao odlaganje. Kompletnu ovu priču može da potvrdi Dominik, kao i njegov tim.

Meč je nastavljen u subotu u ponde, a Tim je slavio u pet setova. Austrijanac se u finalu sastaje sa braniocem titule Rafaelom Nadalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading